Jag älskar risotto! Godaste risotton jag smakat var på Emilio Ingrossos restaurang Ribello i april.
Men det är ju inget jag äter till vardags så i dag provade jag att göra en på blomkål istället! Jag följde bara ett vanligt risottorecept och bytte ute mot blomkål. Voila! En svamprisotto som passar i en lågkolhydratkost / LCHF.
Blev så otroligt gott så det var svårt att bara ta en portion 😉
4 portioner
1 blomkålshuvud
3 schalottenlökar
100 gram, grovt riven parmesan (2 dl)
2 dl torrt vitt vin
250 gram champinjoner
2 vitlöksklyftor
2.5 dl vatten
2.5 dl grädde (går att ersätta med vatten)
1 eko hönsbuljongtärning eller fond
smör
salt, peppar
Hacka champinjoner och fräs dem i lite smör. De ska få lite yta.
Koka upp buljongen och ställ åt sidan. Finhacka lök och vitlök och lägg ner efter en stund. Riv blomkålen på grövsta rivjärnet och lägg ner tillsammans med svampen och löken. Häll i hälften av vinet + hälften av vätskan.
Låt allt puttra ihop utan lock tills det börjar att torka in, häll då i resterande vätska + vin och låt allt koka ihop tills blomkålen är mjuk och det inte är mycket vätska kvar. Ta då bort från pannan och rör ner parmesanen.
Servera gärna med en kvist timjan eller persilja.
PS! Om ni inte orkar eller har tid att riva blomkålen så köp färdigriven blomkål! Icas ”Blomkålsris” då blir kornen i perfekt storlek. Jag tar 2,5-3 paket till det här receptet.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
15 kommentarer
Vart nån stans kommer smöret i? Steks ju i olivoljan först.
Du kan steka i smör. Det är olivolja som halkat med.
Men var kommer grädden i???
den ingår i buljongen
Blomotto brukar jag kalla det. 🙂 Med parmesan, grädde, charlottenlök och lite lime blir det så gott!
Och vinet är ett måste 🙂
Denna är såååå himla god. Hade ingen vin, så jag tog vatten + citronsaft istället. Blev hur bra som helst. Tusen tack för detta resept, kommer göra denna ofta. 🙂
Vad roligt att höra!! =))
Dreglar redan…såååå gott det lät,ska testa i veckan. Tack för alla supergoda recept du delar med dig av,och allt annat. Kramar<3
Muuuuums!!!! Påminner det om den vi åt på Lalandia??
Kram!!!
Hjälp en senil 40-åring, vilken var det? Var? Kraaaaam
Du är ett sånt geni Åse!! :)) Jag älskar risotto och brukar(brukade) stoltsera med hur grym jag är på att laga det. Dock gör jag ju inte det längre eftersom jag inte äter ris. MEN, nu finns ett alternativ, härligt!! Måste prova mina bästa recept med detta och sen återigen kunna bjuda mina vänner på risotto. 😀 Ha en skön dag och TACK!
Kram Henny
Åh härligt!! Gör så!! =)
Gud så gott det där lät! Måste handla lite sen ska jag testa det där vill jag lova!!
Gu så gott det ser ut 🙂