5,9K
I fredags gjorde jag lite pepparkaksbollar till kvällen. Så himla goda och ett gott substitut för pepparkakor!
1 liten sats:
2 dl mandelmjöl
1 msk naturellt kokosfett (smält)
50 g smör
1-2 msk stevia strö (eller honung eller annat)
1/2 msk kakao
1-2 msk pepparkakskryddor (jag hade santa marias)
Kokosflingor
Rumstemperera smöret och blanda med kokosfettet. Blanda sedan allt med visp. Låt sedan stå i frysen i ca 30 minuter innan små bollar formas och rullas i kokos. Förvara kallt!
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
30 kommentarer
Låter ju magiskt gott, ska testas. Använder du kokosoljan med el utan smak? Å tack för alla underbara recept! Har du ngt tips på glögg med mindre socker?
Hej! Finns glögg recet här på bloggen! Bara sök bland Julrecepten =)
Jag hade nog utan smak men det är så lite så fungerar även med smak 🙂
Ser goda ut!
Kan man ta lite extra smör ist för kokosolja tror du?
Ja det går bra! 🙂
Hej. Jag är allergisk mot mandel. Kan man använda kokosmjöl i dina resept?
Nej det går inte alltid att rakt av byta ut tyvärr. I en del recept kan det gå att ersätta med en kombination av kokosmjöl och pofiber.
Kan man istället för smör ha i 50 g kokosolja?
Japp!
Dessa var gudomliga! Jag förvarade dem i frysen, och de gick att ta upp direkt och äta! Fantastiskt smidigt om man får oväntat besök! 🙂
Ska det verkligen vara så mycket kryddor i?? Jag gjorde med först med två msk men då var det oätligt enligt mig fick tillsätta en sats till (förutom kryddorna) men tycker fortfarande att dom smakar på tok för starkt!!! Antar att jag är känslig… 😉
Ja du är nog känslig =) Det är ju det braiga att man kan välja själv hur mycket man vill ha.
Jo så är det ju 🙂 !! Tack för många bra recept o inspiration på din fina blogg!!
Gud vad gott detta var! Smakar ju pepparkaksdeg 🙂 Hade inget kokosfett men det gick bra ändå tycker jag:)
Kul! Visst är de goda!? =))
Gud så gott det lät 😀
Undrar om de blir kladdiga om de inte bevaras riktigt kallt. Funderar på att baka, stoppa i burk och ge i julklapp. Tror du det är möjligt eller du har förslag på annan liten kaka att göra detta med nu i jultider?
Nej de blir inte kladdiga men ska ju försvaras kallt så mycket som möjligt.
Wow, de låter helt galet goda:) Måste definitivt testas att göras i helgen:)
Ha en underbar dag på alla sätt:)
Provbakade och provsmakade. Jättegoda blev dem verkligen. Hade dock bara 1msk pepparkakskrydda hemma och det blev lite väl mesigt så nästa gång blir det 2msk!
Kul de smakade!!
Låter smarrigt! Är sugen på pepparkaka så detta ska jag definitivt testa.
Kram!
Åh låter gott! Har inte testat stevia . Än=) Hur blir smaken tycker du?
Jag använder alltid stevia som är ihop med erythritol. Re stevia använder ja inte, gillar inte. Men stevia/erythritolkombinationer använder jag!
Mums! Har verkligen försökt hitta nåt att byta dom ”traditionella” pepparkakorna mot å detta verkar ju super! Utan kokos å med några goda skivor ädelost till istället så blir dom nog extra goda! Tack för detta 😉
Tror jag också! =)
Tack för receptet! Det ska testas 🙂
Låter jättegott! Om du gör ’vanliga’ chokladbollar kör du samma recept då fastän utan pepparkakssmaken?
Kan man göra ja! Bara öka kakaon och tillsätt gärna lite kaffe för mer karaktär! =)
Super, skall testas ikväll!
Åh jag måste testa! Låter supergott 🙂