I går gjorde jag en supersmarrig sockerfri pannacotta med halloncoulis, blandade bär och lite riven vit choklad (kan man ju utesluta om man vill dra ner på kolhydraterna ytterligare.)
Vill man använda socker går det givetvis bra att ersätta sockerersättningen med socker! (fast då blir det mer energi och fler kolhydrater givetvis)
Vi tre systrar slog på stort och delade satsen på tre glas, men det blev en rejäl portion så delat på fyra är snarare en mer rimlig portion.
4 portioner á 9 PP (14 PP om man använder vispgrädde som vi hade)
5 dl vispgrädde eller mellangrädde
1 vaniljstång
0,5 dl sockerersättningsströ, jag använde amerikanska Splenda.
3 gelatinblad
250 g frusna hallon
Hallon och blåbär, gärna färska.
Riven vit coklad
Lägg gelatinbladen i lite vatten i ca 5 minuter. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och koka upp frön + stång med grädden på svag värme, låt koka ca 2 minuter. Dra åt sidan och lägg i de urkramade gelatinbladen och sockerersättningen. Låt svalna i kallt vattenbad. Häll sedan upp i portionsglas och ställ kallt i 2-3 timmar.
Halloncoulisen: Tina hallonen och mixa dem med stavmixer. Sila bort fröna och smaksätt med Sukrin florsocker alt annan sockerersättning.
När pannacottan ska serveras så portionera upp hallonsåsen ovanpå + garnera med färska bär och riven vit choklad.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
22 kommentarer
Hej Åse!!
De där såg ju jätte gott ut xxx !Såg du använt Splenda,vart har du köpt de??
Tack oxå för din otroliga sida och dina inspererande recept!
MVH Anette
Det har jag köpt online någonstans, kommer tyvärr ej ihåg vart =))
Tror jag är den enda som aldrig provat göra pannacotta…vet inte om jag ätit det heller…
Men det ser så snyggt ut i höga glas så jag kanske ska börja göra det så jag får en ursäkt för att inhandla lite snygga stora glas 😉
Mums!
Mmm det såg väldigt gott ut!
Pannacotta är verkligen en av mina stora favoriter!
/ Kram Ida-www.lippstick.se
Håller med, pannacotta är goooott och ka varieras i mängder!! KRAM!
Mums vilken härlig bild!
trevlig helg!
KRAM
Ser supersmarrigt ut! Trevlig helg fina Åse! Kram
Hej Åse.
Men vad gott det ser ut 🙂 mums detta måste jag pröva.
Ha en mysig fredag kväll
Teres
Hej Åse! Hoppas allt är bra!
Jag kan tyvärr inte logga in på din sida längre, vill gärna fortsätta att läsa dina goda recept.
Hälsningar Sara
Nu kom jag in på din sida igen! Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram
Var kan man köpa Splenda? Jag har inte sett det i affären. Ha en bra helg! 🙂
Tack för svaret och länken. Ha en trevlig helg.
Åh det där såg ju smarrigt ut! Blir till att testa nu i helgen, tack för ännu ett spännande recept!!=)
Mums så gott med pannacotta
Måste se om jag har allt hemma för att kunna göra lite 🙂
Näääj! Nu får du sluta med allt mumsigt, jag kan ju inte låta bli att testa recepten! ;)) Det är ju så gott allting! Detta låter som en riktigt smarrig dessert. Ha det gott och trevlig helg. Kramizz
Sorry! Haha ;)) Trevlig helg!
så smarrigt det såg ut.Ska absolut testas!
mums säger jag bara 🙂
Vackert Åse =) måste provas .. dock inte ikväll när jag och mannen åker iväg på en härlig ensam natt för att fira bröllopsdag =)
tänk att få äta en hel frukost óch sova en hel natt *lovely*
Trevlig helg
Kram ÅSA
Å vad gott det såg ut…måste testas vid tillfälle