Åh vad jag längtar till ljusa sommarkvällar! Som matbloggare så är det sååå svårt att få till riktigt inspirerande bilder mörka kvällar med blixt.
Denna maträtten vinner inga skönhetstävlingar men rackarns så gott det är! I en familj med fem barn i spridda åldrar så är det mycket ”Detta gillar jag inte” och jag har dessutom min yngsta dotter som har ett otroligt känsligt smaksinne för salt och peppar, allt som typ smakar någon form av krydda gillar hon inte!
Jag försöker laga samma till oss alla men allt som oftast så blir det ändå varianter till de små barnen och en annan variant till mig, Daniel och tonåringarna) Men idag lyckades jag med något som alla tyckte var jättegott! Både 4-åringen och 9-åringen tog om, det är gott betyg.
6 portioner
6 laxfilér
1 ask philadelphia gräslök
1 dl creme fraiche
salt, svartpeppar
lite olivolja
Broccoligratäng:
600 gram fryst broccoli
2 ägg
3 d vispgrädde
3 dl riven ost
salt, peppar
Sätt ugnen på 225 gr. Koka den frysta broccolin i några minuter. Ånga av och lägg i form. Vispa ihop ägg, grädde och ost, salt och peppar och häll över broccolin. Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter. Sänk sedan ugnen till 200 g Ta ut broccolin och lägg folie över.
Blanda philadelphiaost med creme fraiche, lite salt och peppar.
Skåra laxfiléerna och fördela oströran i skårorna. Ringla lite olivolja ovanpå och salta och peppra.
Sätt in i ugnen och låt stå inne i 15 minuter, höj eventuellt värmen sista 5 minutrarna så du får mer gratinerad yta.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
18 kommentarer
Jag brukar gilla dina recept, men detta…. Näe det ska jag nog inte göra igen. Det var ingen textur, allt var mjukt och sedan inte så mycket smak heller.
Hej! Detta recept är 5 år gammalt så jag hade säkert gjort det annorlunda idag. Berätta gärna om hur du hade velat göra det bättre så provar jag det!
😊💝 Jag förstår! Jag hade behållit broccoligratängen, uppkryddad (kan man säga så?) med muskotnöt och sedan stekt laxbitarna i vanlig stekpanna utan ostkrämen. Då får de litet krispig yta som uppväger det mjuka i gratängen. Man kan ju också koka upp rå broccoli ”litet lagom länge” att använda i gratängen istället för fryst som blir litet väl mjukt. 💕
Jag är ny på lchf o inte nån hejare med mat. Tycker det är svårt att hitta goda recept. Hittade din sida o blev förundrad, vilka enkla recept o vad gott.
Denna rätt o gratängen blir en som kommer i repris ofta . Tack för din sida, den tillför så mkt i mitt nya lchf liv. ❤ franskan var med super god såklart
Allt var suuupergott! Dock gjorde vi bara en liten ändring att ha i tinad broccoli direkt i formen in i ugnen , vi gillar den lite fastare ^^
Broccoligratängen var helt underbar! Kommer jag göra till allt!!
Kul att höra! =)
Hej.
Du fråga kanske…men ska det tillagas i två former eller ska man lägga ihop broccoligratängen och laxen den sista kvarten ?
Mums vad god denna laxen var!! Åt den dock med kall sås och kokt broccoli till men ska pröva broccoli gratängen en annan dag
Testade detta receptet idag och det var jättegott! Tack för tipset!
Kram Ulrika
Åh så gott!
Ser jättegott ut, ska absolut lagas någon gång fast med ”min” philiadelphiaost. Är laktosintolerant, så det är lite mäckigt att hitta produkter som är samma ibland, men det går.
Vinterkramen Anna
Äter hela familjen enligt LCHF? Får barnen inte kolhydrater alls?
Vi äter alla kolhydrater i vår familj mer eller mindre! Kolhydrater i pasta och mjöl försöker vi hålla nere på även för barnen dock.
Tips! Fetaost/creme fraiche och timjan på laxen är guda gott!
En gammal favvo! Gör jag typ alltid, finns recept här :))
Den här rätten ska jag laga ikväll. Alla ingredienser har jag, som tur, hemma!
Kram!