6,8K
Löööööööördag!
Liiite festligare äter man väl då? Här kommer en av mina absoluta favoritsoppor!
En festlig soppa med mousserande vin. Givetvis är soppan god även utan vin men jag rekommenderar den med vin!
Foto: Lisa Wikstrand för min bok Ät & Njut
Mousserande sparrissoppa
- Portioner: 4
Ingredienser
- 500 g grön sparris
- 1 gul lök
- 3 dl sparrisspad
- 1 kycklingbuljongtärning
- 3 dl grädde
- ½ paket bacon
- Ev lite salt och vitpeppar
- 1 dl mousserande vin
Instruktioner
- Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre
- delen. Skär sparrisen i centimeterstora bitar.
- Spara några toppar till serveringen.
- Koka sparrisen i lättsaltat vatten (cirka fyra deciliter
- vatten) i två-tre minuter. Häll av vattnet
- men spara tre deciliter sparrisspad.
- Fräs finhackad lök i lite smör eller i kokosfett
- utan smak och rör ner sparrisen. Häll på
- sparrisspad, buljongtärning och grädde. Låt
- allt sjuda i cirka 10 minuter under lock. Ta bort
- från plattan och mixa slät. Knaperstek baconet
- under tiden.
- Häll i det mousserande vinet strax före servering.
- Servera med lite smulad bacon med och
- sparristoppar.
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
2 kommentarer
Soppa är aldrig fel👌 måste testa med mousserande vin i👌å dricka upp resten😉 ha det gött på kursen