Mousserande Sparrissoppa

av Åse

Löööööööördag!
Liiite festligare äter man väl då? Här kommer en av mina absoluta favoritsoppor!
En festlig soppa med mousserande vin. Givetvis är soppan god även utan vin men jag rekommenderar den med vin!


Foto: Lisa Wikstrand för min bok Ät & Njut

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mousserande sparrissoppa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 gul lök
  • 3 dl sparrisspad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • ½ paket bacon
  • Ev lite salt och vitpeppar
  • 1 dl mousserande vin

Instruktioner

  1. Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre
  2. delen. Skär sparrisen i centimeterstora bitar.
  3. Spara några toppar till serveringen.
  4. Koka sparrisen i lättsaltat vatten (cirka fyra deciliter
  5. vatten) i två-tre minuter. Häll av vattnet
  6. men spara tre deciliter sparrisspad.
  7. Fräs finhackad lök i lite smör eller i kokosfett
  8. utan smak och rör ner sparrisen. Häll på
  9. sparrisspad, buljongtärning och grädde. Låt
  10. allt sjuda i cirka 10 minuter under lock. Ta bort
  11. från plattan och mixa slät. Knaperstek baconet
  12. under tiden.
  13. Häll i det mousserande vinet strax före servering.
  14. Servera med lite smulad bacon med och
  15. sparristoppar.

 

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

2 kommentarer

Jenny 21 oktober, 2017 - 16:20

Soppa är aldrig fel👌 måste testa med mousserande vin i👌å dricka upp resten😉 ha det gött på kursen






Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.