Lakritspannacotta

av Åse

Lovade ju att det skulle börja komma lite lakritsrecept 😉 Vem kan motstå en lakritspannacotta med hallonspegel?
MUMS!

4 portioner

4 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1/2 dl sötning (eller avstå!)
1 msk lakritspulver (kan doseras olika beroende på märke)
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur vaniljstången och lägg innanmätet + resterande i grädden, lägg i sötning och lakritspulver och låt sjuda i 5 minuter.
Ta av från plattan. Sila av vaniljstången och om inte lakritspulvret blandat sig, kör några varv med stavmixern. Rör ner gelatinbladen.
Låt svalna lite och häll upp i glas och ställ in i kylen minst 4 timmar! Lägg gärna på en plastfilm så att inte ytan får ett skinn.

Hallonspegel:

Två nävar hallon. Låt sjuda upp så det blir en sylt av. Sila sedan av och låt svalna. Fördela på pannacottan och låt stå kallt.

20 kommentarer

Claudia 13 september, 2013 - 21:54

Gjorde denna pannacotten idag sötade med sötströ från ica (gamla steviaströ) och använde mig av laktosfrigrädde samt lakrits från lakrits fabriken , den blev sååå god

Svara
i min lilla lilla värld 20 augusti, 2012 - 21:04

Du bruden. Waz up?

Vet du om att du är värsta snackisen på hälsocoachlinjen hahaha Ja, att du hade sökt och sånt =)

Hörde dock att du funderade på förberedande högskolaprogrammet (eller vad det kallas). Varför blev det inte det?

Kram på dig

Svara
Åse 20 augusti, 2012 - 21:19

Haha va?? ;)) Var det Gogge som berättade? 😉 😉 Eller hur kom mitt namn upp?? =)
Nej jag känner mig inte tillräckligt motiverad att plugga ett år för att sedan plugga ett år av något jag inte är hundra på att jag behöver/vill gå. Under tiden hade många av de projekt jag är involverad i fått lida så det känns bäst så här 🙂 Även om jag fortfarande tycker att hälsocoachutbildningen verkar kul!

Svara
Linn 27 juli, 2012 - 19:21

Jag har en lakrits och hallonpanncotta i kylen och jag bara längtar tills att få prova. Det får bli i kväll när barnen somnat för jag gjorde bara en. Första gången jag gör denna variant och jag ville provgöra innan vi får gäster nästa vecka. Gjorde den helt sockerfri. Tack språkpolisen:)! Jag insåg att jag också skriver gelantin och jag gillar inte att det blir fel. Har sagt det förr men jag säger det igen. Tack för en superbra blogg Åse!

Svara
Areyanna 15 juli, 2012 - 14:11

Wiee! Det ser gott ut! Vi gjorde vanilj pannacotta häromdagen men lakritsälskande jag längtar efter en sånn=) Ha en fin söndag!

Svara
Amanda 14 juli, 2012 - 13:49

Åhh herregud vad gott tack för att u delar med dig allt gott här … Älskade tex kesoplättarna mums 🙂

Svara
Cami 13 juli, 2012 - 13:07

Kan inte du uppdatera din vikt och mått?

Svara
Åse 14 juli, 2012 - 08:52

56,9 vägde jag i morse, får väl hitta ngt ställe att skriva ner det på – många som frågar

Svara
CamillaP 13 juli, 2012 - 09:21

Pannacotta-freak som vi är så måste vi nog ta och testa denna….=)

Svara
Tina 12 juli, 2012 - 19:31

Herregud vad det där lät gott! Det ska jag testa, lakritsälskare som jag är, dessutom ligger ju Ramlösa runt knuten, och lokalt är alltid bra.
Ett påpekande från mig som språkfascist är att du skriver ”gelantin” överallt, det heter gelatin. Fortsätt skriva så om du vill, men jag reagerar varje gång.. 😉
Älskar din blogg!

Svara
Åse 12 juli, 2012 - 20:04

Haha! Tack för påpekandet! Ska ändra och tänka på det! 🙂 min man (och mamma) är språkfacister så jag är van;)

Svara
Erika 12 juli, 2012 - 17:36

Hej Åse! Vill börja med att säga att jag är tokig i din blogg, super bra tycker jag!
Sedan så har jag en fråga ang choklad. (Hittar ingenstans att fråga så skriver här)
Hittade Lchf choklad. https://www.lchfchoklad.se
Är det ett bra alternativ tycker du om man är extremt choklad sugen en dag? Har så svårt att slita mig från den.

Svara
Åse 12 juli, 2012 - 22:51

Njae, tillsatt Maltitol, det om något får min mage i kaos! Maltitol är INTE naturligt och det är definitivt ingen LCHF choklad. Då är det bättre att köpa ett vanligt 86% choklad och ta en ruta.

Svara
milla 12 juli, 2012 - 16:58

Låter fantastiskt gott älskar lakrits 🙂

Svara
Martina 12 juli, 2012 - 12:48

WOW den här ser ju helt galet god ut, som ett litet konstverk! Jag måste testa!!!

Svara
Cornelia 11 juli, 2012 - 14:53

Denna pannacotta måste jag testa. Har hittat lakritspulver på Maxi här i Västerås, men inte gjort något med den än.
Du är en sån inspiritationskälla, är och kollar in din sida flera gånger om dagen.
Allt du gör blir både fint och gott.

Svara
Åse 11 juli, 2012 - 15:02

Tack!! 🙂

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.