Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Citron- och kokosbitar Glutenfria, Lågkolhydrat


Ingredienser

Smördegen

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • Sötning motsvarande sötman från 0,5 dl socker *
  • 1,5 dl rostade kokosflingor
  • 80 gram smör
  • 0,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)

Fyllningen

  • 2 ägg
  • 1 msk kokosolja
  • Sötning motsvarande sötman från 1 dl socker *
  • Saften av 1/2 ekologisk citron + skalet av 1 hel (dubbla om smaklöst kokosfett används)
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 0,5 tsk vaniljpulver eller lite vaniljextrakt
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr rader.
  2. Lägg bakpapper i en form på ca 20 x 20 cm eller mindre. (Mindre form = högre kaka)
  3. Rosta kokosflingorna och blanda sedan alla ingredienser till smördegen i en matberedare med knivar. Kör tills allt har gått ihop.
  4. Tryck ut i form.
  5. Grädda i ca 20 minuter, håll koll så det inte bränns.
  6. Under tiden, kör ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.
  7. Ta ut smördegen och häll fyllningen ovanpå.
  8. Grädda i ca 20 minuter till.
  9. Låt svalna (ställ gärna kallt i en timmes tid) och skär sedan lagom bitar. 10 bitar för en dessert och i 20 bitar för en (i mitt tycke) lagom godbit.
  10. Pudra med florsocker eller Sukrin Melis eller varför inte kokosflingor?
  11. Servera gärna lite kokosgrädde till (Garants behöver man inte vispa) eller vispad grädde.

Noteringar

  • * Titta på ditt sötningspaket om du använder sötningsmedel hur det ska doseras för att motsvara socker.
  • 10 bitar med sötningsmedel: 195 kcal ⎪4 g protein ⎪2 gram kolhydrater ⎪18 gram fett
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 40

Nutrition

  • Serving Size: 10