Jordnötsfudge (utan vanligt socker, lågkolhydrat)

av Åse

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bodystore och Adlibris

Hej hej!

Jag måste dela med mig av detta receptet igen nu inför jul!
Detta receptet hittar ni i min bok Åses Kök och är sååååå gott och enkelt att göra! Man kan använda annat nötsmör om man inte gillar eller tål jordnötter.


Jag använder  fibersirap som sötning men vill ni hellre använda honung går det bra!


Krämiga, lite crunchy, beroendeframkallande! =)


Jag förvarar mina i frysen, de blir fortfarande mjuka ändå 🙂

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jordnötsfudge (utan vanligt socker, lågkolhydrat)


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 20

Ingredienser

1 dl kokosflingor
1 dl osötat jordnötssmör, gärna crunchy
25 g smält smör
25 g smält kokosolja utan smak
3 msk fiber sirap (honung går också bra om man föredrar det)
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
1 nypa salt


Instruktioner

  1. Rosta kokosflingorna på medelvärme i en torr stekpanna under omrörning.
    Spara lite av kokosen till dekorering
  2. Blanda alla ingredienser ordentligt.
  3. Häll krämen i en liten rektangulär brödform, med bakplåtspapper. Jag smetar inte ut smeten utan jag vill ha ganska tjock fudge. Strö över resten av kokosen.
  4. Ställ in i frysen minst ca 30 minuter. Ta ut fudgen, vänta några minuter och skär sedan upp med vass kniv. Förvara i frys eller kyl

Noteringar

Hela satsen innehåller (bakat med fibersirap gold): 1104 kcal, 26 g protein, 17 g kolh, 93 g fett.
Delat på 20 bitar blir det per bit: 55 kcal, 1.3 g protein, 0.8 g kolh, 4.7 g fett

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

24 kommentarer

Annica 11 augusti, 2021 - 23:15

Ska det verkligen vara 1tsk vaniljpulver? Andra liknande recept har 1krm vaniljpulver.

Svara
Åse 12 augusti, 2021 - 08:10

Receptet stämmer. Men känner du att du vill ta mindre vanilj i så gör det 🙂

Svara
Kajsa 29 september, 2020 - 21:16

Jag gjorde dessa men mina blev så lösa. Vad har jag gjort för fel. Smeten ska väl inte kokas.

Svara
Linda 24 januari, 2020 - 09:43

Jag har nästan blivit beroende av dessa! Så enkla att göra och rodtade kokosflingor är sååå gott.
Jag saknade något i dem första gången, ville ha lite mer karamellig smak, så nu har jag i några droppar stevia med karamellsmak och mindre fibersirap.
Hade tyvärr bara fibersirap Gold hemma till första satsen, det var godare än clear som jag har fått använda nu.
Senaste omgången står i frysen, där fick jag använda honung. Har inte hunnit smaka än men hoppas det blir bra.

TACK för detta recept! 🙂

Svara
Helstekt grillad kyckling med örtig gräddsås - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 5 januari, 2020 - 12:12

[…] söndag jag har! Huset är nystädat och jag har precis tänt upp lite ljus här och mumsa på en jordnötsfudge. Skulle ju inte göra många knop här hade jag tänkt men har ju lite svårt för sådant 🙈 Tog […]

Svara
Nac 5 september, 2019 - 20:04

HEEEELVETE va goda!!! Åse. Dina recept är verkligen bäst?

Svara
Åse 6 september, 2019 - 07:47

Åh men tack 😅

Svara
Marie Agelund Ilmo 1 mars, 2019 - 14:02

Supergoda! 🙂

Svara
Catti 25 januari, 2019 - 13:14

När jag skulle göra en ny sats upptäckte jag att jag inte hade kokos hemma så improviserade och tog praline-blandning i stället (färdig blandning av finhackade mandlar och hasselnötter, köpt i Tyskland) o det blev också fantastiskt gott!

Svara
Catarina 19 december, 2018 - 12:50

Hur mkt kokos i smeten?

Svara
Åse 19 december, 2018 - 15:39

Knappt 1 dl

Svara
Catarina 22 januari, 2019 - 22:25

Sorry, lite senkommen kommentar, men Guuud vad gott!!!! Alla fullkomligen älskade dessa!

Mina blev inte lika fina och jämna som dina så jag måste pröva en mindre form nästa gång, men smaken…wow!!! 6*

Svara
Åse 24 januari, 2019 - 09:00

Kul att höra ja visst är de gooooooda! =)

Svara
Helena 10 december, 2018 - 00:45

Måste bara tacka för att du skriver ut hur mycket kolhydrater det innehåller nu kommer det bli mycket lättare att baka med dottern som har diabetes typ 1 tack har verkligen sökt efter en sån här sida nu ska vi baka hela veckan

Svara
Emma 14 november, 2018 - 10:52

Måste testas!! Vad köper du för jordnötssmör? 🙂

Svara
Åse 14 november, 2018 - 10:55

Green Choice tex finns på Ica Maxi =)

Svara
Emma 15 november, 2018 - 10:25

Tack! 🙂

Svara
Helstekt kyckling med örtig gräddsås - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 11 november, 2018 - 16:13

[…] söndag jag har! Huset är nystädat och jag har precis tänt upp lite ljus här och mumsa på en jordnötsfudge. Skulle ju inte göra många knop här hade jag tänkt men har ju lite svårt för sådant 🙈 Tog […]

Svara
Lene med e 10 november, 2018 - 16:54

FANTASTISKT goda! Hela familjen älskar dem! Tusen tack för dina fantastiska recept! Utan dig hade vi inte kunnat äta så mycket god men hälsosam mat!

Svara
SJ 5 november, 2022 - 11:32

Har enbart kokosolja med smak hemma, hur tror du att resultatet blir om man använder det?

Svara
Åse 5 november, 2022 - 13:38

Det kommer ju smaka kokos vet inte hur gott det blir med jordnötssmaken

Svara
Ninni 9 november, 2018 - 23:00

Ska smöret smältas? Eller röras ihop rumsvarmt?

Svara
Åse 10 november, 2018 - 14:25

smältas =)

Svara
ÅsaS 9 november, 2018 - 13:53

Älskar fudge av alla de smaker, så dessa lär jag göra till advent, Lucia OCH jul.. Vissa saker går man all in på, när det kommer till allt vad jul heter..

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!