Inspiration och fina vänner

av Åse

Tack för era kommentarer till förra inlägget! Jag älskar att läsa om era resor! Som bloggare så ser ju jag bara statistiken, jag vet att ni är näst intill 3000 dagliga unika besökare här men vem är alla ni? Varför kommer ni hit? Vad ger bloggen er? Därför blir jag så glad av att läsa om er!

I går vad vi hemma hos våra vänner Anna & Patrik. Anna och jag träffades online, faktiskt här på Allt För Föräldrar när vi var gravida med våra 7 åringar. De var beräknade till samma dag, 11 mars, 2004. Anna var också helsingborgska och snart träffades vi i verkliga livet med våra magar i vädret. Den 11 mars kom och vår Noel tittade ut den dagen han skulle! Deras Noah dröjde åtta dagar till och sedan den dagen har våra pojkar följts åt, de leker så fint ihop och har alltid gjort. Åren gick, vår vänskap bestod, vi delade ytterligare graviditeter ihop och 2006 och 2007, denna gång med ett mellanrum på tre månader så föddes våra flickor Juni och Alma.
I januari 2011 började Anna och Patrik på LCHF. Patrik rasade snabbt ner 10 kilo medan det för Anna har gått långsammare. I går spräckte hon 10 kilossträcket och hon har ännu inte gjort ett enda undantag! Hon slåss mot sitt kortisol (stress) som motverkar viktnedgång, men hon ger inte upp och sakta men säkert går hon ner. Hon mår så bra så det finns inte på hennes världskarta att överge kosten, hon inspirerar!


Min fina Anna!


Patrik hade gjort fylld kyckling och vinkokt blomkålsris med champinjoner, vitvinsås och bea! Gott!! Efterätten glömde jag ta kort på men det var en sockerfri halloncheesecake på mandelbotten i portionsform.


Vi åt alla med god aptit!


Milo nattasuddade och sov lääääääänge i dag! =)

Nu är det snart simskola, sedan IKEA besök för lite byten så vi får klart vår ovanvåning! Skön lördag!!

Receptet på efterrätten har Patrik skrivit här!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Serranolindad kycklingfilé med pimpat blomkålsris | 5 6 k i l o . s e - en annorlunda LCHF blogg 4 oktober, 2011 - 22:30

[…] kycklingfilé med pimpat blomkålsris I kväll åt vi så gott! Vi gjorde blomkålsriset efter Patriks idé i lördags! Åhhh så gott! Blomkålsriset i ny pimpad […]

Svara
junitjej 1 oktober, 2011 - 18:35

En sådan underbar hund!

Svara
Ebba 1 oktober, 2011 - 14:50

Gud vilken söt Cavalier! Den finaste jag någonsin sett! 🙂

Svara
Åse 1 oktober, 2011 - 17:43

Hihi ja han är go vår Milo!

Svara
Jenny 1 oktober, 2011 - 14:11

Underbar blogg. Blir alltid inspirerad. Ammar just nu men snart kan jag köra lite hårdare. Kör en blandning på GI och LCHF. Tack för alla recept. Så mycket gott, kul med någon som är lika mat intresserad som mig. Jag läser gärna mer om hur man ska tänka, vad som är bra och dåligt med olika livsmedel osv. Ha det gött. Kram Jenny

Svara
patrik 1 oktober, 2011 - 11:47

Tack snälla Åse & Daniel!! 🙂
Ni är så goa !!

Passar på att slänga med receptet här 🙂

HallonCheeseCake ala no sugar

200 g Philadelphia ost
300 g Osötade hallon
3dl vispgrädde
3st gelatinblad
Några droppar hermetas

4dl mandelmjöl
Smör ca50g (eller efter behag)

Börja med att lägga gelatinbladen i vatten så de blir mjuka.
Värm upp grädden med några droppar hermetas och när gelatinbladen blivit mjuka rör ner dem i grädden.

Mixa hallonen till en pure och häll över grädden och mixa tillsammans med philadelphiaosten.
Häll gärna i några hela frysta hallon och ”snabbmixa” dem så dom bara slås sönder.
Smaka av och tillsätt mer hermetas om så önskas. men hallonen i sig ger ju en fruktig sötma.

Botten
Blanda mandelmjölet och smöret till en smulig deg som du sen plattar ut i botten på små formar
(eller en större med lösa sidor)

Häll över mixen i formarna och in i kylen i minst 3 timmar.

NJUT !

Svara
Åse 1 oktober, 2011 - 12:24

Tack vännen!!!!

Svara
Anita 1 oktober, 2011 - 20:28

Tack för receptet, det ska jag skriva av. En fundering hur stor pajform går åt (ungefär i cm)? 🙂

Svara
Åse 2 oktober, 2011 - 08:26

Det är små Portionsformar a 8-10 cm

Svara
Anita 2 oktober, 2011 - 10:35

Tack Åse för svaret. Nu kommer tyvärr en följd fråga. Hur många Portionsformar? 🙂

Svara
Åse 2 oktober, 2011 - 10:48

Jag vet inte 😉 fråga Patrik genom ”svara” funktionen ovan :p

Åse 2 oktober, 2011 - 10:52

Anita, receptet är ett omarbetat recept från min cheesecake: http://56kilo.se/cheesecakepannacotta-med-limemarinerade-jordgubbar/
Och där har jag en mellanstor springform, så det går också bra :))

Anita 2 oktober, 2011 - 20:04

Tack så mycket för all hjälp!

Annisen 1 oktober, 2011 - 11:39

Åh min underbara vän. Tack snälla för ert alltid lika mysiga sällskap och massa intressanta och spännande samtal om kost och hälsa. Du är verkligen en sann inspiration så kul vi kan hitta det hos varandra.
Puss

Svara
Åse 1 oktober, 2011 - 12:24

Massa kärlek finaste!

Svara
Tesso 1 oktober, 2011 - 11:24

Låter supersmaskigt med cheesecake !! Receptet mottages tacksamt 🙂

Svara
Veronica 1 oktober, 2011 - 11:15

Hej 🙂

du inspirerar mkt och jag e så glad för att jag hittat din blogg.
Igår bjöd jag mitt mammagäng på ditt recept; salami och vitlöksfyllda kycklingfilér och GUD vad uppskattat det var. Dem ÄLSKADE dem och jag berättade att jag numera brukar ta recept tips från dej till festligheter.
Du e grym!

Hälsa Samone
Kramar

Veronica Björkell

( min morfar som arb på Nederman med eran mamma – bad mej hälsa via dej till henne. Han hoppas allt e bra med henne!)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.