Det är nu 2,5 år sedan jag först lade upp Fröknäcke receptet och jag tror många av er har provat det vid detta laget, men det är värt att lyftas fram!
Jag gör det numera lite annorlunda. Detta receptet är inspirerat av Birgitta Höglunds knäckerecept, och är så himla gott! Perfekt i en glutenfri kosthållning och passar LCHF, Paleo etc.
Så här gör jag:

1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk

 

0,75 dl solroskärnor
0,5 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
2 msk chiafrön
2 msk Pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk deodoriserat kokosfett
2,5 dl kokande Vatten
1 tsk salt
1 tsk mortlar anis och fänkål (blanda 50/50)

Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten och lägg i kokosfettet så det smälter.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott. Se till så det inte blir några lufthål. 
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i 2-3 timmar, gärna med en träsked i ugnsluckan. Knäcket ska vara hårt, inte segt.

IMG_7162

IMG_7169

IMG_7172

IMG_7178
Nu är jag dessutom nytränad! Pass 1 på Annikas Paleo training challenge! 10 minuter räcker för att få en rejäl svettig!
Detta ska bli kul!

Nu ska jag göra i ordning lite fika till kidsen och mig, vad det är får ni se lite senare idag =) Gott gott!

IMG_7179

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Print