Frukostfrallorna går utmärkt att göra som formfranska!
Bullarna blir lite luftigare än brödet men det blir ett perfekt bröd för rosten!

24 skivor (á 132 kcal, 4 gram protein, 2 gram kolhydrater, 12 gram fett)

4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

 

IMG_1450

IMG_1454

IMG_1459

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Print