Dammade av en älskad gammal klassiker och serverade med rotfrukter (är ju såååå gott!) och MUMS!!
4 personer á 13 PP
4 bitar lax á 125g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g 22% feta
1 dl turkisk yoghurt (10%)
1/2 tsk timjan
Rotfrukter
Sätt ugnen på 225 gr. Skär ner rotfrukterna efter smak (palsternacka, kålrot, vitlök, rödlök, rödbtor och sötpotatis hade jag = 1PP (sötpotatisen), krydda med timjan, salt och peppar.
Lägg laxen på ett ugnsäkert fat. Salta och peppra.
Rör ihop yoghurt, feta och timjan, salt och peppar med en gaffel och fördela ostsmeten på laxen.
Har du varmluftsugn kan du först sätta in rotfrukterna och när de nästan är klara, sätt in laxen (ca 50 min). Alternativt gör samma i vanlig ugn fast då bredvid varandra på galler i formar.
5 kommentarer
testade detta reseptet fast jag hade inte färska röbetor hemma så det fick bli utan. Så underbart gott recept kommer helt klart ha det fler gånger här hemma. tack för ett bra recept.
Detta lät ju fasligt gott… måste testa någon dag! <3
Ang Propoints programmet – går man ner lika mycket som med det gamla programmet? Finns det ngn ”rivstart” eller vad de kallade den första fasen förrut. Känner du att du får äta mer eller mindremat nu jmf med förrut? 🙂
Många har en enormt bra vitminskning nu mot innan! Man äter mer protein och mer nyttigt fett mot tidigare då man åt mindre fett o protein men desto mer kolhydrater, mao så boostas fettförbränningen! Så ja man äter faktiskt mer mat och man håller sig mer mätt.
Åh vad gott med rödbetor. Allt ihopa låter himla gott. Blir till att prova ett nytt recept någon dag.