I ett inspelat ”halvåtta hos mig” hade de gjort biscotti och jag blev så sugen på att göra dem utan vanligt socker och mjöl! Googlade och hittade ett Arla recept som jag lågkolhydratade! Voila! De blev jättegoda!!
ca 50 st
150 g sötmandel
75 g smör, rumsvarmt
1 dl Sukrin + knivudd stevia eller motsvarande 2-2,5 dl socker alt inget om du inte vill ha sötade bakverk.
3 ägg
1 pkt saffran, 0,5 g
7 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
Vaniljpulver, alternativt vaniljextrakt motsvarande 2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, sockerersättning och saffran poröst med elvispens vispar.
Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman mandelmjöl, bakpulver, vanilj och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Tag upp degen på köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Platta till lite. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
31 kommentarer
Jag hade i enbart lite stevia (skippade sukrin) och mina biscottis höll tyvärr inte ihop.
Ska försöka igen och då använda lite fiberhusk i enlighet med kommentaren ovan.
Hej!
Om man vill baka helt utan sötning eller socker. Kan man bara hoppa över det då eller konsistensen blir fel så de inte går att få ihopa?
Hej Åse
Gjorde dina saffransbiscotti igår men misslyckades tyvärr, de brändes undertill och blev jättetorra så de smulades sönder typ, vad har jag gjort fel??
Vänliga hälsningar
Jenny
Hej jenny! Det är tyvärr störtomöjligt för mig att svara på, det kan bero på både prpduktval (märke) och hur din ugn beter sig.
Ett litet tips: Tillsätt 2 msk Fiberhusk (psylliumfröskal), så faller inte dessa biscottis sönder lika mycket. Mandelmjöl är ju i sig suveränt som ersättning till vetemjöl när man bakar, men binder inte degen lika bra. Med lite tillsatt Fiberhusk (psylliumfröskal) fungerar det dock utmärkt!
dessa är just nu i ugnen! jag hade i lite rivet limeskal, lime är ju så gott. Lät även saffranet dra i en matsked vispgrädde så de blir sådär härligt orangea 🙂
Dessa vill jag baka 🙂 men inte med sötningsmedel…utan med annat ngn annan variant av socker och mindre mängd. Tror du råsocker är bäst då?
Ja, jag anser det!
Wow, vilket bra recept – tack! Tyckte dock att saffran var lite för juligt så jag har gjort en sats med citronskal och en sats med apelsinskal. Håller tummarna för att det inte är för mycket kolisar i det. Kanske du vet något om det, Åse? Hur som helst, det luktar underbart, kan knappt vänta på att få smaka en bit!
Prova att lägga in i tex Minmat.se så ser du =)
Hej och tack för en super sida!
Jag undrar om man kan använda sukrin florsocker till dina biscotti och muffins?
Kan också tala om att när jag bakade formbrödet så hade jag slut på kokosfett så jag smälte smör istället och i min smak så blev det ännu godare och saftigare:)
Mvh Åsa J.
Det kan säkert fungera hur bra som helst! =)
vad tror du om stevia strö? som sagt, både till kladdkakan och biscotti.
mvh christine
Hej igen! Jag ska baka biscotti och din kladdkaka men hittar bara stevia. Kan man använda bara det i båda sakerna och i så fall hur mycket eller måste man ha sukrin också? Med vänlig hälsning, Christine
Hej! Nej jag misstänker att du behöver en strövariant för bästa konsistens.
Okej för jag hitta nämligen stevia strö! Vad tror du om det?
Hej!
Testade biscottireceptet men mina skorpor höll inte ihop. Vad tror du det beror på?
Hade lite bråttom så smöret var inte rumstempererat. Jag använde strö florix som sötningsmedel.
Mvh
Jenny
Det kan nog skilja jättemycket på konsistensen beroende på vilken sötning man använder. Jag fick kasta en smet dör jag använde hermesetas strö. Sukrin + stevia blir bäst.
Ser ju supergott ut. Tack för tipset,det skall jag prova någondag. Ha en bra helg kramar från Gottelisa
TACK för alla superba recept! Vi har adventsfika med gäster på söndag och jag ska provbaka både kladdkakan, muffins och biscotis! Underbart att slippa göra ett fat åt gästerna och ett åt mig och maken liksom 🙂 Perfekt!
Hoppas att du är laddad inför morgondagen!
Kram!
Härligt!! Hoppas allt smakar!! =))) Jadå, jag är laddad!! Är du???? =))))
Ska baka dem i morgon, innan son och min pappa kommer på besök.
Oj vad det ser gott ut! Det här ska jag prova! SNART!
Åhh, måste jag testa! Bara älskar biscotti!! Tack för en fantastiskt inspirerande blogg! Trevlig helg! 🙂
Man borde kunna addera hackad mörk choklad också. Återkommer när jag har provat.
Mycket braoch mysig blogg du har.
God Advent!
Eva
Absolut!! Biscottis kan man förändra i all evinnerlighet!! =)
Har letat som en tok efter mandelmjöl, hittade ett litet, litet (125g) paket på Ica för typ 35kr! Har kollat på lidll som nån skrev men hitta inget, vart kan man köpa det och vart är bäst pris?
Längtar efter att få baks dessa ljuvliga biscotti
Tack för din härliga blogg// Elin
Du kan skicka efter: https://www.bodystore.com/ eller den här https://www.lchfbutiken.se
Bra båda två hemsidorna om du inte kan få tag i mjölet, jag brukar köpa mitt på LIDL.