På vägen till Malaga i fredags, lagom till serveringsvagnen kom, svängde Anna upp en grymt god macka med Boxholm ost – kan vara den godaste smörgåsen ever! Haha!
Dels var ju brödet självklart grymt gott och ihop med osten och kaffet och att jag inte förväntade mig det YUM!
(Yes egen medhavd mat är OK, åtminstone på Norwegian som vi åkte)
Annas fröbröd finns i hennes LCHF Husmanskost men där i lite annorlunda tappning – receptet är numera förenklat och efterom hon är både söt och snäll och min fina kollega och vän så fick jag receptet.
Jag gillar att brödet blir platt och i perfekt storlek så att man enkelt kan lägga ihop 2 skivor och ta med till utflykt etc.
Ost, nötter, frön, salt, nyponfröskal och ägg! Simple as that!
13/7 -24 OBS: nyponskalet har utgått. Det funkar bra att baka utan.
Platta ut på hel plåt!
Skär sedan upp i skivor och frys in direkt så har du alltid tillgång till färskt bröd!
Perfekt och mättande! Kommer bli en all time fav här!
Här kommer receptet!
Annas enkla Fröbröd
- Portioner: 15
Ingredienser
- 4 ägg
- 3 dl riven ost (västerbotten + gouda tog jag)
- 5 dl frön (jag tog lika delar linfrön, melonkärnor, rostade solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön)
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl nyponskal
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser och smeta ut på stor ugnsplåt. Fördela jämt med slickepott.
- Grädda i 220-225 gr. i 10-15 min.
- Skär sedan i 5 x 3 bitar.
- Frys in och ta fram innan servering.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
45 kommentarer
Testar idag
[…] satte oss på trädäck och åt medhavd matsäck. Jag och Daniel åt Fröbröd med ost och stekt ägg och en kopp […]
[…] börja skriva ont packningslistan och börja fundera på matsäck till bilresan. Ska baka lite Fröbröd och göra lite mackor av bland annat! Sedan blir det nog kycklingsallad till middagen i bilen, […]
Jag bytte ut nypon mot en halv dl frysta lingon. Fungerade fint det med 🤗
[…] Annas enkla fröbröd […]
[…] med tuppen och bakade Fräbröd och sedan var det dags för skolavslutning för Alice och Juni och vilket väder Helsingborg bjöd […]
Hejsan Åse, ser fantastiskt smarrigt ut!
Jag bor på andra sidan jorden och har inte hittat nyponskal. Kan man skippa rakt av, eller ersätta de 0,5 dl med ngt annat? Alltså för proportionernas skull.
/bästa hälsningar från Tokyo
Hej Gordana!
Du kan bara utesluta =)
[…] strålande vackert Nedrländerna! Vi har nyss fått frukosten serverad av Annas Alex (stekta ägg, Annas fröbröd, ost, grönsaker och röd grape) Gottigt! Nu ska vi ge oss i väg till ett mysigt café, loppis och […]
Hej Åse och tack för alla fina recept!
Ramlade in på detta recept och blev sugen att pröva det direkt 😊 MEN blev rädd när jag såg att nyponskal innehöll 68 g kolhydrater…funkar det verkligen med lchf?🤔
Hej!
Yes! 🙂 68 g per 100 g ja, men det är ju ytterst lätt och inte mkt per portion 😉
Tack! ❤Nu ska här köpas nyponskal och bakas 😊👍🏻
Hej. Tack för intressanta recept!! 🙂 Ungefär hur mycket kcal innehåller en bit? Provar utan nyponskal. Mvh Eleonora
Hej! Om det inte står angivet så har jag inte räknat ut det. Det kan du enkelt själv lägga in i tex kostbevakningen.se
Äntligen ett bröd som inte blir för ”äggigt” så gott och med perfekt tuggmotstånd också. Varför har jag inte testat det tidigare😉
Tack❤
Vad roligt att höra! Ja det är supergott! Prova görna mitt senaste bröd också, tror du kommer gilla det också!
❤️💕❤️
[…] blev det nybakat fröbröd till frukost vid lunchtid, älskar det […]
Supergott! Låter man det stå i ugnen 30 så blir det knäcke men man kan ha det i frysen det blir knaprigt ändå. Brukar göra en plåt av varje alltså en som blir mjuk och en hård!
[…] enkla brödet har blivit lite av en favorit och jag har bakat det flera gånger. Receptet finns här på bloggen 56kilo.se och jag har även lånat bilden […]
Hej,
Var i hela friden hittar man nyponskal, tror jag scannat igenom varenda matbutik och hälsokost utan resultat. Beställer du via nätet eller ?
Anna-Lena
På Ica Maxi köper jag mitt.
Hej!
På vilken hylla hittar du nyponskalen? Alltså ihop med vad?
Jag har också letat i varenda butik jag hittat, men utan framgång.
På mitt Ica Maxi finns Risentas Nyponskal bland fröerna.
Gott bröd!
Tack för det! Har inte hittat ngt bra recept förut så jag har skippat bröd helt. Tycker inte om när det blir för likt ”omelettkonsistens”. 😊
Härligt att höra!!
Hdj! Nyss börjat prenumerera på din blogg. Detta verkar vara ett jättebra ställe för inspiration! Men varför har du inte näringsinformation per 100 g till recepten? Mycket synd…
Hej! För att jag inte förespråkar makroräkning. Jag förespråkar ett avslappnat förhållande till det vi stoppar i munnen. Det finns på en del recept dock. Vill man veta vad näringsinformationen är så kan man enkelt lägga in på kostbevakningen.se
Är det ett mjukt bröd eller är det hårt som det andra fröknäcket är.
Det är inget fröknäcke det är ett bröd
Jättegott
Osten binder! Vilken fetthalt du använder kan påverka konsistensen, jag hade inte rekommenderat lägre än 17%
Måste fråga , rör du bara i hop allt. Eller kör du det i en beredare?
Jag vispar äggen först sedan rör jag ner allt med typ köksmaskin så det blandas. Tror inte man behöver vispa äggen först men jag är så van vid att göra det till alla lågkolhydratbröd jag bakar.
Jag bara rör ihop allt i en bunke med sked. 😜 Och med baksidan på skeden brer jag ut smeten på bakplåtspapper
Minsta möjliga disk 🙏🏻
oj! förlåt! såg inte att du redan skrivit det! Blev alldeles för ivrig att sätta igång och baka:)
Haha ingen fara! =)
Hej! Vill så gärna baka brödet, ser jätte gott ut, men finns tyvärr inga nyponfröskal att få tag på där jag bor, går det bra med nyponmjöl?
kram
Hej, nej jag skrev det i inlägget att nyponmjöl inte fungerar =) Prova utan, det fungerar! Men just nyponskal ger brödet mer saftighet och en godare smak 🙂
Ser mycket gott ut, tack, måste testa! MEN måste höja ett varningens finger för linfrön. Till och med Livsmedelsverket har gått ut med en varining pga halten vätecyanid (främst i krossade linfrön) men bör även intas med försiktighet för hela linfrön. Jag brukar ersätta linfröna med sesamfrön istället eller dylikt. Men alla gör som de vill. Ha det gott fina Åse!
Hej Lisen, de flesta linfrön går rakt igenom tarmen så 1 dl delat på 18 skivor är ingen fara 🙂 Från Livsmedelverkets sida: ”Hela linfrön passerar genom kroppen utan att så mycket vätecyanid bildas, därför är det okej att äta en begränsad mängd hela frön.”
Man äter ju på sin höjd 2 skivor per dag dvs 0,6 msk per dag – helt OK alltså.
Detsamma till dig Lisen! ❤️
Å vad gott 🙂 men hyr förvarar man mackorna i flera timmar innan man lyfter? Ska själv ut och flyga nästa vecka och har klurat på hur jag ska få med mig ost och ägg som är kylvaror?
Ägg och ost blir inte dåliga av några timmar 🙂 Men om du förvarar det i kylen innan och sedan i aluminiumfolie så håller sig det kallt tills du äter det är mitt tips 🙂
Tack snälla 🙂 är lite kinkig men litar på dig 😉
Ser supergott och enkelt ut. Tänkte klicka hem boken men den är utsåld 🙁