Ingredienser
Valnötspesto
- 3 dl basilika
- 1 dl valnötter
- 1 dl olivolja
- 2 vitlökasklyftor
- 1 msk citron juice
- 0,5 tsk salt
- 1 dl riven parmesan
- 2 kycklingfiléer
- 2 msk tamarisoja
- 2 msk olja
- salt, peppar och eventuiellt annan krydda
- 2 smala zucchinis
- kokosfett eller rapsolja att fräsa i
- salt
- kalamataoliver, körsbärstomater
Instruktioner
- Lägg alla ingredienser utom parmesan i en matberedare och kör i 15 sekunder tills peston blivit slät. Mixa ner den rivna parmesanen till sist.
- Marinera kycklingfiléerna en stund i marinaden. Grilla eller ugnsstek (200 gr. i 20-25 min) dem sedan.
- Låt vila under aluminiumfolie i minst 10 min innan de skärs upp
- Förbered zucchinispaghettin, det går givetvis att göra utan twistern, använd då potatisskalaren och skär långa strimlor tills du kommer in till kärhuset.
- Lägg spaghettin i ett durkslag med lite salt i ca 30 minuter så vätskan dras ut. Fräs den sedan hastigt i het panna med lite olja.
- Blanda ihop med peston, lägg upp på tallrik och servera med den grillade kycklingen.
- Förberedelsetid: 35
- Tillagningstid: 30
Näringsinnehåll
- Portioner: 2