Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zucchini Spaghetti med valnötspesto


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Totaltid: 40

Ingredienser

Valnötspesto

  • 3 dl basilika
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlökasklyftor
  • 1 msk citron juice
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk olja
  • salt, peppar och eventuiellt annan krydda
  • 2 smala zucchinis
  • kokosfett eller rapsolja att fräsa i
  • salt
  • kalamataoliver, körsbärstomater

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienser utom parmesan i en matberedare och kör i 15 sekunder tills peston blivit slät. Mixa ner den rivna parmesanen till sist.
  2. Marinera kycklingfiléerna en stund i marinaden. Grilla eller ugnsstek (200 gr. i 20-25 min) dem sedan.
  3. Låt vila under aluminiumfolie i minst 10 min innan de skärs upp
  4. Förbered zucchinispaghettin, det går givetvis att göra utan twistern, använd då potatisskalaren och skär långa strimlor tills du kommer in till kärhuset.
  5. Lägg spaghettin i ett durkslag med lite salt i ca 30 minuter så vätskan dras ut. Fräs den sedan hastigt i het panna med lite olja.
  6. Blanda ihop med peston, lägg upp på tallrik och servera med den grillade kycklingen.
  • Förberedelsetid: 35
  • Tillagningstid: 30

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2