3 personer á 5 PTS
Valfri mängd potatis
3 dl minimat
3 kycklingfiléer
1 lök
60 g 12-13% riven ost
salt, peppar
2 vitlöksklyftor
Marinad:
kinesisk soja
olivolja
vitlök
Blanda kinesisk soja, olivolja och pressad vitlök i en platspåse, lägg i kycklingfiléerna och marinera dem i kylskåpet någon timmes tid.
Skala och skiva potatisen.
Skala och hacka eller skiva löken.
Varva skivorna och riven ost i en lätt smord ugnssäker form.
Krydda med salt och peppar mellan varven.
Blanda minimaten med pressad vitlök och häll över till sist. Avsluta med lite av den rivna osten.
Sätt in formen i 200°C, ca 50 min eller tills potatisen är mjuk.
Stek upp kycklingfiléerna och servera tillsammans med potatisgratängen och tex Kelda bearnaisesås (1 dl = 2.5 pts) och en god sallad.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
7 kommentarer
Jättegott! men jag fick aldrig potatisen mjuk? fick späda med mjölk efter ca 1½ timme :S
Nämen oh så gott. Blir det verkligen inte mer än 5 p för både gratängen och kycklingen ihop?? Mums….måste provas! 😉 Nu surfar jag vidare bland recepten….
Perfekt fredagsmat !
Det här ska jag göra ikväll, låter mycket gott och vi ska nämligen äta mat som INTE är så fet !
tack för tipset. Återkommer med betyg. Ha en skön helg !
YUMMI!
Åh perfekt med lite nya recept!! 🙂
Hjälp vad hungrig jag blir. Bäst att bara gå och lägga sig.
Go natt!
åååå yummie!! Smarrigt värre!! kjam