Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

56kilos enkla fisksoppa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 600 g blomkål (litet huvud)
  • 200 gr. morötter
  • 250 g sötpotatis
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 400 g torsk
  • 100 g räkor
  • ev salt
  • garnering: koriander

Instruktioner

  1. Skala och hacka vitlöken, fräs den mjuk i smöret. Finhacka eller pressa ner vitlöken i löken. Tillsät sedan curryn och låt fräsa en stund. Dela blomkålen till små buketter, skala morötter och sötpotatis och skär i slantar/skivor. Tillsätt grönsakerna i curryröran och häll ner buljongen, och vinet och låt koka i ca 10 minuter. Skär torsken i 3-4 cm bitar, Rör ner grädden, rör ner torsken. Låt puttra i ca 5 minuter, rör ner räkorna och ta bort från plattan. Smaka av med ev lite salt. Garnera med hackad koriander vid serveringen.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4