Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk curry
- 600 g blomkål (litet huvud)
- 200 gr. morötter
- 250 g sötpotatis
- 2 fiskbuljongtärningar
- 2 dl torrt vitt vin
- 5 dl vatten
- 3 dl vispgrädde
- 400 g torsk
- 100 g räkor
- ev salt
- garnering: koriander
Instruktioner
- Skala och hacka vitlöken, fräs den mjuk i smöret. Finhacka eller pressa ner vitlöken i löken. Tillsät sedan curryn och låt fräsa en stund. Dela blomkålen till små buketter, skala morötter och sötpotatis och skär i slantar/skivor. Tillsätt grönsakerna i curryröran och häll ner buljongen, och vinet och låt koka i ca 10 minuter. Skär torsken i 3-4 cm bitar, Rör ner grädden, rör ner torsken. Låt puttra i ca 5 minuter, rör ner räkorna och ta bort från plattan. Smaka av med ev lite salt. Garnera med hackad koriander vid serveringen.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4