Ingredienser
1 dl tamarisoja eller annan japnsk soja
3 tsk honung (eller fibersirap)
2 msk riven ingefära
4 portionsbitar laxfilé
1 huvud broccolistånd
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
4 vitlöksklyftor
kokosolja utan smak att steka i eller annan olja
2 msk sesamfrön
1,5 msk sesamolja>
salt
1,5 dl saltade cashewnötter
Limeklyfta till dekoration
Instruktioner
Marinera laxen i soja, honung och riven ingefära.
Skär bort de utstickade skotten på stammen till broccolin och skär bort lite av ytterhöljet, skär stammen i slantar, dela huvudet i buketter.
Skiva vitlöken och fräs i kokosolja.
Rör ner grönsaker, sesamfrön och när grönsakerna känns klara rör ner sesamoljan. Ställ åt sidan.
Stek laxfiléerna i het panna. Laxen ska få en ngt svart yta. (Dvs Sotad lax)
Servera genast med blomkålsrriset (riven kokt blomkål), grönsakerna, en limeklyfta och cashew.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4