Ingredienser
- 1 hel laxssida ca 1 kilo
- 150 g smör
- 2 lime, saften
- 1 lime till garnering
- 4 salladslökar
- 1 liten röd chili
- 3 vitlöksklyftor
- 1 kruka koriander
- aluminiumfolie
- salt, peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r.
- Lägg ett dubbelt aluminiumfolieark på en ugnsplåt. Pensla med smör och lägg laxsidan på den. Salta och peppra (ganska rejält)
- Vik upp kanterna på foliet så det blir en form.
- Smält smöret. Rör ner limesaft och pressad vitlök. Häll över fisken.
- Kärna ur och strimla chilin och skär i tunna skivor. Skär bort blasten och det yttersta på salladslöken. Strimla. Grovhacka koriandern.
- Fördela över laxen. Skeda lite smör över grönsakerna. Lägg några skivor lime runt fisken.
- Sätt in i ugnen och stek i ca 20 minuter (rekommenderar ugnstermometer!) Höj till grill de sista 5 minutrarna eller när termometern visar 46 garder. Är du osäker på om fisken är klar, skär ett snitt i den och kika. Fisken är klar vid 52 grader.
- Ta ut och servera!
Näringsinnehåll
- Portioner: 6