Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Smörstekt hel lax med lime, koriander och chili


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 hel laxssida ca 1 kilo
  • 150 g smör
  • 2 lime, saften
  • 1 lime till garnering
  • 4 salladslökar
  • 1 liten röd chili
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • aluminiumfolie
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr r.
  2. Lägg ett dubbelt aluminiumfolieark på en ugnsplåt. Pensla med smör och lägg laxsidan på den. Salta och peppra (ganska rejält)
  3. Vik upp kanterna på foliet så det blir en form.
  4. Smält smöret. Rör ner limesaft och pressad vitlök. Häll över fisken.
  5. Kärna ur och strimla chilin och skär i tunna skivor. Skär bort blasten och det yttersta på salladslöken. Strimla. Grovhacka koriandern.
  6. Fördela över laxen. Skeda lite smör över grönsakerna. Lägg några skivor lime runt fisken.
  7. Sätt in i ugnen och stek i ca 20 minuter (rekommenderar ugnstermometer!) Höj till grill de sista 5 minutrarna eller när termometern visar 46 garder. Är du osäker på om fisken är klar, skär ett snitt i den och kika. Fisken är klar vid 52 grader.
  8. Ta ut och servera!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6