Vänner! Kikar in med det här receptet på Smashed Tortilla Kebab! Men alltså – huuuuuur gott och enkelt är inte det här?
Inte mitt påhitt utan ytterligare en variant på TikTok trenden!
Jag gjorde ju Smashed Tortilla Burger för ett tag sedan som blev så uppskattat hos våra barn.
I fredags så blev det då en variant fast med kebabsmak!
Den här kebabkryddan använde jag men jag har recept på kebabkrydda HÄR
Kebabköttet består av nötfärs (man kan ha hälften nöt, hälften lamm för mer genuin smak) ägg och kryddor.
1200 g nötfärs
1 ägg
2-3 msk kebabkrydda
1 msk lökpulver
3 vitlöksklyftor, finrivna
1/2 msk vegeta eller örtsalt
Sedan trycks färsen ut på tortilla (jag åt lowcarb tortilla) och kryddas lite extra.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek sedan med köttet först ca 2-3 minuter. Använd en stekspade och ta upp, torka av stekpannan och stek baksidan av tortillan något (jag tycker att det blev för flottigt när jag inte torkade av)
Klart!
Jag gjorde min goda vitlökssås och röd kebabsås – fast jag fuskade och hade chilisås med mindre socker istället för ajvar, tomatpuré och vatten och så hade jag även lite spiskummin i. Ni hittar ett annat recept på röd kebabsås i samma inlägg som kebabkryddan ovan.
Sallad, gurka, tomat, majs, fetaost, pfeferoni, vitlökssås (röda kebabsåsen glömde jag här), srirachamajonnäs.
Vikt ihop och använd folie eller bakplåtspapper för att hålla ihop kebabrullen.
Det här tycker jag att ni provar!
4 kommentarer
Mmm……måste jag testa. Min man är förtjust i kebabrulle. Jag får väl prova jag också 😀
Det ser gott. Måste bara testa
Hej
Det står att man skall ha ägg i men det är inte med i lista på ingredienser, skall det vara ägg i köttfärsen?