Mums, detta måste ni göra om ni tycker om rosmarin och chevre! Våra minsta barn tyckte inte om smaken men dock tonåringarna.
Jag gick förbi den smaksatta creme fraichen på Maxi och blev så sugen på kyckling och rosmarin, så då blev det detta!
4 portioner
500-600 g kycklingfilé
rivet skal av 1 citron
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 paket bacon
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
Smör, olja
1 purjolök
2 dl vispgrädde
2 dl Arla creme fraiche med smak av osmarin, honung, chevre.
några kvistar rosmarin
Sätt ugnen på 225 gr.
Skär kycklingfiléerna i lite större bitar. Stek bacon i en vid stekpanna eller i stekgryta.
När baconet börjar få färg lägg i skivad purjo. När det har fått fin färg, sänk värmen och lägg i hackad vitlök, hackad rosmarin och rivet citronskal. Salta, peppra och koka upp med creme fraichen/grädden. Stäng av plattan.
Stek kycklingbitarna i het panna i smör/olja, bara så de får fin färg. Läg sedan kycklingen i en ugnsform och häll över såsen. In i ugnen i 20 min!
Servera med ditt valda tillbehör och garbera med en rosmarinkvist.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
8 kommentarer
Provade detta igår. Tog lite extra vitlök samt smulade lite chevre över alltihop innan det åkte in i ugnen och serverade hela härligheten med en ruccola-, chevre- och valnötssallad. Herregud vad gott!!! Lite väl mycket fett med all extra chevre- men det kan jag leva med när det smakar så gott. TAck för en ny favorit i receptmappen.
Kram från Gbg
Låter supergott! Som allt annat 🙂
Låter gott!
Här hemma skall vi äta ”Åses coleslaw” till middagen minsan, med chorizo. Inte dumt det heller! 🙂
Låter gott men är inte förtjust i chevre men ska prova denna variant.
Har provat ditt recept Kycklingbiffar med bacon och ädelost så gott så jag lade ut det på min blogg.
Skrev även med en länk hit.
Ha en bra dag
Det ser gott ut!!
Vilka är snabba respektive långsamma kolhydrater?
Mmmmm…. Måste testa detta – snart! 🙂
Kram ÅsaS
AAhhh jag köpte en sån burk creme fraich häromdagen och visste inte riktigt vad jag skulle använda den till…men nu vet jag! Tack,
Haha… jag också!! Tack för detta Åse!
*kram*