Lyxig kupol av krämig philadelphia och creme fraiche med smakrik finkornig rom ovanpå
Här har ni en riktig smarrig och såååå enkel romtårta till Midsommar!
Servera den med salta kex eller Fröknäcke (annan variant av Fröknäcke) eller grönsaksstavar.
Man kan använda röd eller svart rom (brukar kallas myrstack då) eller varför inte garnera den med lite räkor och klä sidorna med citronskivor i halvor?
Snyggt och läckert sätt att servera lite fördrinkstilltugg.
Det här måste ni testa tycker jag!
Här formad som en morot till PÅSK =)
(Vår kompis Stina som serverade den så)
ROMTÅRTA
Ingredienser
200 g naturell färskost typ philadelphia
2 dl creme fraiche
1 finhackad rödlök
salt, peppar
finkornig rom (svart/röd eller båda)
Instruktioner
Vispa creme fraichen hårt och blanda med färskost och finhackad rödlök. Salta eventuellt.
Forma oströran till en kupol (eller valfri form) på tallrik och bred/skeda över rom i valfritt mönster.
Ett alternativ är att klä en skål med plastfolie och tryck ner oströran. Låt stå kallt i kylen i någon halvtimme. Vänd sedan upp på ett serveringsfat och dra av plastfolien och bred noggrant med rom över.
Lägg grönsaksstavar runt om eller kex/fröknäcken runt om så använder man tillbehören till att skeda upp oströran.