Romtårta med kex eller grönsaksaksstavar

av Åse

Lyxig kupol av krämig philadelphia och creme fraiche med smakrik finkornig rom ovanpå

Här har ni en riktig smarrig och såååå enkel romtårta till Midsommar!
Servera den med salta kex eller Fröknäcke (annan variant av Fröknäcke) eller grönsaksstavar.

Man kan använda röd eller svart rom (brukar kallas myrstack då) eller varför inte garnera den med lite räkor och klä sidorna med citronskivor i halvor?

Snyggt och läckert sätt att servera lite fördrinkstilltugg.
Det här måste ni testa tycker jag!

012A9300

Här formad som en morot till PÅSK =)
(Vår kompis Stina som serverade den så)


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ROMTÅRTA


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

200 g naturell färskost typ philadelphia
2 dl creme fraiche
1 finhackad rödlök
salt, peppar
finkornig rom (svart/röd eller båda)


Instruktioner

Vispa creme fraichen hårt och blanda med färskost och finhackad rödlök. Salta eventuellt.
Forma oströran till en kupol (eller valfri form) på tallrik och bred/skeda över rom i valfritt mönster.
Ett alternativ är att klä en skål med plastfolie och tryck ner oströran. Låt stå kallt i kylen i någon halvtimme. Vänd sedan upp på ett serveringsfat och dra av plastfolien och bred noggrant med rom över.
Lägg grönsaksstavar runt om eller kex/fröknäcken runt om så använder man tillbehören till att skeda upp oströran.

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.