Philadelphiaglass

av Åse

på 90 talet gick denna glassen varm under namnet Philadelphiaglass. Då gjorde man den i form med digestivekex, utan glassmaskin, den fick frysa i 4 timmar.
I gårk väll gjorde jag den enkla varianten, direkt i glassmaskinen! Åhhhhh så gott!!!

3 dl vispgrädde
3 äggulor
120 g philadelphiaost
1 vaniljstång
ev sötningsmedel motsvarande 1-2 dl socker.

Vispa ihop allt och häll sedan i glassmaskin enligt bruksanvisningen på just din maskin.

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

6 kommentarer

Maiden 2 september, 2011 - 21:08

Wow så gott! 🙂
Tack för ett kanonrecept – det här kommer jag göra flera gånger!!!
(Fast jag måste erkänna att jag inte hade ngn aning om hur man skulle göra med vaniljstången… Var tvungen att ringa å fråga min mamma om man skulle ha i den hel eller hacka den eller… 😉 )

Svara
Madde 23 augusti, 2011 - 01:25

Kommer ihåg att mitt ex mamma ALLTID gjorde denna med digestive kex i botten, va nästan 10 år sedan jag åt den sist. Står i frysen nu, ska bli spännande att smaka..

Svara
Anna Johansson 30 juli, 2011 - 16:27

Hej! Testade denna glass idag men hade ingen philiadelpia hemma så tog kessella 1% istället. Funkade fint. Blev jätte gott och protien intaget blev större. 🙂 Jag smaksatte min glass med stevia, äkta vanilj och rivet skal och saft från en halv citron. Super läskande och gott i värmen. Som iskall citronfromage. Vi åt med nyplockade hallon. Muta barnen till att plocka bär medans du lovar att göra glass vettja! 😉
Tack för en super bra blogg med en massa tips och ideér. Jag har testat massor av de. endel som de är och endel formaterat om till ”mina” smaker.
Fortsatt trevlig sommar till er!
Kram

Svara
Carro 25 juli, 2011 - 18:56

Om man inte har någon glassmaskin går det bra att bara köra med elvisp då?? Någon som vet. Tack för en kanonsida!!!

Svara
maja 24 juli, 2011 - 10:25

Mums!!!!! En slags variant på ett cheesecake recept som jag har.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.