7,7K
på 90 talet gick denna glassen varm under namnet Philadelphiaglass. Då gjorde man den i form med digestivekex, utan glassmaskin, den fick frysa i 4 timmar.
I gårk väll gjorde jag den enkla varianten, direkt i glassmaskinen! Åhhhhh så gott!!!
3 dl vispgrädde
3 äggulor
120 g philadelphiaost
1 vaniljstång
ev sötningsmedel motsvarande 1-2 dl socker.
Vispa ihop allt och häll sedan i glassmaskin enligt bruksanvisningen på just din maskin.
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
6 kommentarer
Wow så gott! 🙂
Tack för ett kanonrecept – det här kommer jag göra flera gånger!!!
(Fast jag måste erkänna att jag inte hade ngn aning om hur man skulle göra med vaniljstången… Var tvungen att ringa å fråga min mamma om man skulle ha i den hel eller hacka den eller… 😉 )
Kommer ihåg att mitt ex mamma ALLTID gjorde denna med digestive kex i botten, va nästan 10 år sedan jag åt den sist. Står i frysen nu, ska bli spännande att smaka..
Hej! Testade denna glass idag men hade ingen philiadelpia hemma så tog kessella 1% istället. Funkade fint. Blev jätte gott och protien intaget blev större. 🙂 Jag smaksatte min glass med stevia, äkta vanilj och rivet skal och saft från en halv citron. Super läskande och gott i värmen. Som iskall citronfromage. Vi åt med nyplockade hallon. Muta barnen till att plocka bär medans du lovar att göra glass vettja! 😉
Tack för en super bra blogg med en massa tips och ideér. Jag har testat massor av de. endel som de är och endel formaterat om till ”mina” smaker.
Fortsatt trevlig sommar till er!
Kram
Om man inte har någon glassmaskin går det bra att bara köra med elvisp då?? Någon som vet. Tack för en kanonsida!!!
Mums!!!!! En slags variant på ett cheesecake recept som jag har.