6 port á 4 pts för sås (lägg till för pasta)
1 pkt bacon
2 stora kycklingfiléer ca 450 g
2 pkt Kelda italiensk tomtasås med creme fraiche
1 stor purjo
färska champinjoner
60 g riven 13% ost
valfri mängd pasta (4 pts) eller fullkornspasta (3 pts)
Skär baconet i skivor och stek upp, låt fettet rinna av på lite hushållspapper. Skär upp purjo, champinjoner och kycklingen och stek i stekpanna med lite oljespray. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan i lite salt eller buljong.
Lägg den färdigkokta pastan (gärna al dente!) i en form och fördela kycklingröran jämt över. Strö baconet över och häll sedan såsen över. Strö till slut osten över och gratinera i nedre delen av ignen, ca 10-15 min i 250 grader.
Jag har även gjorde denna rätt med 10% köttfärs istället. 600 g till 6 personer. Då blir såsen 5 pts + pasta (tex valfri mängd 3 pts) men då skippar man baconet.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
5 kommentarer
Måste prova!
Det ser väldigt gott ut, blir nog till att testa under veckan som kommer!
Kram
Receptet utskrivet. Tack!
Ser jätte gott ut det där! Och enkelt…. sånt gillar vi 😀
Guuud så smarrig den ser ut att vara!! Fast magen är mätt så rinner snålvattnet till 😉
natti