Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannacotta med ananas och limemarinerade jordgubbar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Totaltid: 300

Ingredienser

Pannacotta

  • 5 dl vispgrädde
  • 23 msk sötning
  • skalet från 1/2 citron
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång

Ananastäcket

  • 250 gr krossad ananas i juice
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 gelatinblad

Limemarinerade jordgubbar

  • 2 dl färska jordgubbar
  • 1 lime
  • lite sötning

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Gröp ur vaniljstången och lägg ner både fröer + stång i grädden.
  3. Koka upp grädden med sötning. Dra åt sidan och vispa ner gelantinbladet.
  4. Sila grädden från vaniljstång och häll upp i glas och sätt in i kylskåp för att stelna. Lägg ett ark aluminiumfolie ovanpå för att inte få skinn på grädden.
  5. När pannacottan är stel gör ananastäcket: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Hetta upp ananas med citronjuice och dra åt sidan, rör ner gelatinbladet. Söta lite om du vill. Jag tycker det räcker med ananasens sötma. Mixa allt med stavmixer till puré. Fördela ananasen ovanpå pannacottan och sätt in i kylskåpet för att stelna.
  6. Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda med lime och sötning. Ställ kallt och skeda upp på pannacottan inför servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4