Ingredienser
- 2 st oxfiléeskivor á 200 gr.
- smör, olja
- salt, peppar
- 150 g gorgonzola
- 3 st schalottenlökar
- 6 cl rödvin
- 1,5 msk koncentrerad viltfond
- 2 dl grädde
- salt och peppar
Rotfruktspytt
- 2 små sötpotatisar
- 4 små morötter
- 1 palsternacka
- smör att steka i
- salt
Instruktioner
- Ta fram köket ca 1 timme innan och låt bli rumstempererad.
- Torka av, salta och peppra.
- Förbered pytten och stek sedan i panna med smör på medelstark värme under ca 20 minuter tills den är mjuk.
- Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna.
- Ta upp köttbitarna, och fräs löken tills den mjuknat lite.
- Rör ner osten och häll på vin, viltfond och grädde.
- Låt såsen koka ihop och lägg tillbaka köttet i pannan och låt puttra under lock några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4