Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oxfilé med gorgonzolasås och rotsakspytt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 st oxfiléeskivor á 200 gr.
  • smör, olja
  • salt, peppar
  • 150 g gorgonzola
  • 3 st schalottenlökar
  • 6 cl rödvin
  • 1,5 msk koncentrerad viltfond
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar

Rotfruktspytt

  • 2 små sötpotatisar
  • 4 små morötter
  • 1 palsternacka
  • smör att steka i
  • salt

Instruktioner

  1. Ta fram köket ca 1 timme innan och låt bli rumstempererad.
  2. Torka av, salta och peppra.
  3. Förbered pytten och stek sedan i panna med smör på medelstark värme under ca 20 minuter tills den är mjuk.
  4. Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna.
  5. Ta upp köttbitarna, och fräs löken tills den mjuknat lite.
  6. Rör ner osten och häll på vin, viltfond och grädde.
  7. Låt såsen koka ihop och lägg tillbaka köttet i pannan och låt puttra under lock några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4