7,7K
Innan vi begav oss iväg på äventyr hann vi med lite häng på hotellets takterass.
Wow, vilken utsikt!
En Yogaklass hälsade på Solen ?
En promenad längs stranden, en kaffe i solen hann vi också med innan bussen skulle ta oss vidare.
Grand Hotel – Hitlers fd Sommarresidens
Nu var det dags att sätta sig i Bussen för någon timmes tur till den polska landsbygden i Kaszuby-provinsen, där skulle vi besöka den ekologiska oxfarmen Delmonico Cut som för övrigt även har en restaurang med samma namn i Sopot.
Det fantastiska med den här oxfarmen är att djuren strövar helt fritt utan stängsel, allt är ekologiskt och det finns inga vägar eller industriområden i närheten så djuren får verkligen andas frisk luft och äta ren mat! Nötkreaturerna heter Waguy och deras kött Waguy biff (även känd som Kobe) anses vara det bästa köttet i världen pga köttets marmoreingsegenskaper och kvalitet.
Farmen är familjeägd och så vackert farmen låg!
Var balsam för själen att komma ut dit.
Vi fick en häst och vagntur genom landskapet, så mysigt!
Hästarna pinnade på och hästarna i hagen kom springandes, nyfikna och försökte hålla takt med oss! Underbart!
Glada och pigga hästapollar!
Nu var det dags för mat! Och vilken mat sedan!
Först ut var biff tartar på Waguy! Fantastisk smak, men jag smakade bara lite – jag har lite svårt för just råbiff.
Fräsch och god sparrissoppa!
In kom sedan Waguybiff, fräsandes i het gjutjärnspanna! Ville man ha den mer medium rare så tog man köttet med en gång, de som ville ha det well done lät det ligga lite längre.
Så himla gott kött!
Lamm! Åh detta lammet!! Var det GODASTE LAMMET jag smakat!! Och fler höll med! Smälte i munnen! MUMS!
Efter besöket på Oxfarmen, mätta och belåtna åkte vi tillbaka till Gdynia och fick 1,5 timmes shopping på Riviera Galleriet – sedan var det dags att äta IGEN! Haha!
Hotel Quadrille Conference & Spa är ett grymt häftigt hotell som är inspirerat av Alice i Underlandet och ägs av två systrar.
På deras restaurang White Rabbit åt vi sedan en sjurätters avsmakningsmeny enligt molekylär gastronomi.
Fantastiska rätter och så goda smaker!
Förtugg: Fläsksvålar!
De använder ofta strömming och mört upplevde jag, i Polen! Riktigt gott! Här var det sockersaltad sill, gurka och Tapioka.
Råstekt sparris med stark ost, saffranssmör och dragonpannacotta (smakade som typ hollandaise)
En mellanrätt, söt – för att rensa smakerna i munnen! Kandelrabarber och en sorbet gjord på jordärtskocka om jag inte minns helt fel!
Vaktel med potatis, grönkål, vårlök och skysås
Vit chokladmousse med äpple och glass.
Kökschefen Marcin Popielarz gjorde ett grymt jobb!
Vi hade så trevligt att vi nästintill höll på att missa incheck på båten! haha!
men vi hann så klart!
Hej då Polen! Jag kommer absolut tillbaka!
Detta var så mycket bättre än jag någonsin vågat hoppas på ❤️
Ä så innerligt glad att just dessa pinglor följde med, för så roligt vi har haft det tillsammans! Gå in på respektive bloggar så får ni läsa om Polen ur deras ögon. (Länk längst upp)
Trött och Mätt bloggerska! haha!
Då var det dags för Dag 2 på matresan till Polska Rivieran Gdansk/Sopot/Gdynia som vi gjorde i samarbete med Stena Line.
Jag och mina bloggkollegor Diana (ByDiadonna), Carola (Room of Karma) och Malin (Fnulan) vaknade upp till en strålande vacker dag!
Det var mycket på schemat så vi tog en brief vid frukosten. Och vilken frukost där på Mera Spa Hotel! Fanns något för alla smaker!
Innan vi begav oss iväg på äventyr hann vi med lite häng på hotellets takterass.
Wow, vilken utsikt!
En Yogaklass hälsade på Solen ?
En promenad längs stranden, en kaffe i solen hann vi också med innan bussen skulle ta oss vidare.
Grand Hotel – Hitlers fd Sommarresidens
Nu var det dags att sätta sig i Bussen för någon timmes tur till den polska landsbygden i Kaszuby-provinsen, där skulle vi besöka den ekologiska oxfarmen Delmonico Cut som för övrigt även har en restaurang med samma namn i Sopot.
Det fantastiska med den här oxfarmen är att djuren strövar helt fritt utan stängsel, allt är ekologiskt och det finns inga vägar eller industriområden i närheten så djuren får verkligen andas frisk luft och äta ren mat! Nötkreaturerna heter Waguy och deras kött Waguy biff (även känd som Kobe) anses vara det bästa köttet i världen pga köttets marmoreingsegenskaper och kvalitet.
Farmen är familjeägd och så vackert farmen låg!
Var balsam för själen att komma ut dit.
Vi fick en häst och vagntur genom landskapet, så mysigt!
Hästarna pinnade på och hästarna i hagen kom springandes, nyfikna och försökte hålla takt med oss! Underbart!
Glada och pigga hästapollar!
Nu var det dags för mat! Och vilken mat sedan!
Först ut var biff tartar på Waguy! Fantastisk smak, men jag smakade bara lite – jag har lite svårt för just råbiff.
Fräsch och god sparrissoppa!
In kom sedan Waguybiff, fräsandes i het gjutjärnspanna! Ville man ha den mer medium rare så tog man köttet med en gång, de som ville ha det well done lät det ligga lite längre.
Så himla gott kött!
Lamm! Åh detta lammet!! Var det GODASTE LAMMET jag smakat!! Och fler höll med! Smälte i munnen! MUMS!
Efter besöket på Oxfarmen, mätta och belåtna åkte vi tillbaka till Gdynia och fick 1,5 timmes shopping på Riviera Galleriet – sedan var det dags att äta IGEN! Haha!
Hotel Quadrille Conference & Spa är ett grymt häftigt hotell som är inspirerat av Alice i Underlandet och ägs av två systrar.
På deras restaurang White Rabbit åt vi sedan en sjurätters avsmakningsmeny enligt molekylär gastronomi.
Fantastiska rätter och så goda smaker!
Förtugg: Fläsksvålar!
De använder ofta strömming och mört upplevde jag, i Polen! Riktigt gott! Här var det sockersaltad sill, gurka och Tapioka.
Råstekt sparris med stark ost, saffranssmör och dragonpannacotta (smakade som typ hollandaise)
En mellanrätt, söt – för att rensa smakerna i munnen! Kandelrabarber och en sorbet gjord på jordärtskocka om jag inte minns helt fel!
Vaktel med potatis, grönkål, vårlök och skysås
Vit chokladmousse med äpple och glass.
Kökschefen Marcin Popielarz gjorde ett grymt jobb!
Vi hade så trevligt att vi nästintill höll på att missa incheck på båten! haha!
men vi hann så klart!
Hej då Polen! Jag kommer absolut tillbaka!
Detta var så mycket bättre än jag någonsin vågat hoppas på ❤️
Ä så innerligt glad att just dessa pinglor följde med, för så roligt vi har haft det tillsammans! Gå in på respektive bloggar så får ni läsa om Polen ur deras ögon. (Länk längst upp)
Trött och Mätt bloggerska! haha!
6 kommentarer
Ser fantastiskt ut! Bilden med hästarna på hagen som springer med er, är underbar.
Ha det bäst! Kram.
Ni ser ut att ha haft det härligt, sett massa fint och ätit gott, underbart 🙂
Vilka fina och inspirerande bilder från Polen! Blir resu gen! Var har du köpt dina vita nike? Minns att du nämnt det förut, men hittar inte på det nu.
Visst var Quadrille amazing och så jättekul att vi skulle träffas där 😀 Jag kom hem i tisdags efter EN vecka på Quadrille och det var helt fantastiskt med miljön, maten och spa-upplevelserna. Var gång en tallrik sattes ut på bordet framför en så var det som om ögonen ploppade ut. Helt galet gott! Jag kommer att åka dit igen men då tar jag äkta hälften med mig! Trevlig helg Åse.