Matresa till Polen – Dag 2

av Åse

Då var det dags för Dag 2 på matresan till Polska Rivieran Gdansk/Sopot/Gdynia som vi gjorde i samarbete med Stena Line.
Jag och mina bloggkollegor Diana (ByDiadonna), Carola (Room of Karma) och Malin (Fnulan) vaknade upp till en strålande vacker dag!
Det var mycket på schemat så vi tog en brief vid frukosten. Och vilken frukost där på Mera Spa Hotel! Fanns något för alla smaker!
012A5212


012A5213
012A5219

012A5228
Innan vi begav oss iväg på äventyr hann vi med lite häng på hotellets takterass.
Wow, vilken utsikt!
012A5230

En Yogaklass hälsade på Solen ?
012A5234

En promenad längs stranden, en kaffe i solen hann vi också med innan bussen skulle ta oss vidare.
012A5253 012A5263

Grand Hotel – Hitlers fd Sommarresidens
012A5264

012A5267
012A5272

012A5274
Nu var det dags att sätta sig i Bussen för någon timmes tur till den polska landsbygden i Kaszuby-provinsen, där skulle vi besöka den ekologiska oxfarmen Delmonico Cut som för övrigt även har en restaurang med samma namn i Sopot.
Det fantastiska med den här oxfarmen är att djuren strövar helt fritt utan stängsel, allt är ekologiskt och det finns inga vägar eller industriområden i närheten så djuren får verkligen andas frisk luft och äta ren mat! Nötkreaturerna heter Waguy och deras kött Waguy biff (även känd som Kobe) anses vara det bästa köttet i världen pga köttets marmoreingsegenskaper och kvalitet.
Farmen är familjeägd och så vackert farmen låg!
Var balsam för själen att komma ut dit.
012A5289

012A5291
012A5295

Vi fick en häst och vagntur genom landskapet, så mysigt!
012A5302
Hästarna pinnade på och hästarna i hagen kom springandes, nyfikna och försökte hålla takt med oss! Underbart!
012A5306
012A5315
012A5309
012A5334

Glada och pigga hästapollar!
Nu var det dags för mat! Och vilken mat sedan!
012A5345
Först ut var biff tartar på Waguy! Fantastisk smak, men jag smakade bara lite – jag har lite svårt för just råbiff.
012A5347
Fräsch och god sparrissoppa!
012A5351
In kom sedan Waguybiff, fräsandes i het gjutjärnspanna! Ville man ha den mer medium rare så tog man köttet med en gång, de som ville ha det well done lät det ligga lite längre.
012A5362
Så himla gott kött!
012A5363
Lamm! Åh detta lammet!! Var det GODASTE LAMMET jag smakat!! Och fler höll med! Smälte i munnen! MUMS!
012A5369
012A5374
012A5366
012A5381
Efter besöket på Oxfarmen, mätta och belåtna åkte vi tillbaka till Gdynia och fick 1,5 timmes shopping på Riviera Galleriet – sedan var det dags att äta IGEN! Haha!
Hotel Quadrille Conference & Spa är ett grymt häftigt hotell som är inspirerat av Alice i Underlandet och ägs av två systrar.

På deras restaurang White Rabbit åt vi sedan en sjurätters avsmakningsmeny enligt molekylär gastronomi.
Fantastiska rätter och så goda smaker! 
012A5424
Förtugg: Fläsksvålar!
012A5426
De använder ofta strömming och mört upplevde jag, i Polen! Riktigt gott! Här var det sockersaltad sill, gurka och Tapioka.
012A5437
Råstekt sparris med stark ost, saffranssmör och dragonpannacotta (smakade som typ hollandaise)
012A5440
En mellanrätt, söt – för att rensa smakerna i munnen! Kandelrabarber och en sorbet gjord på jordärtskocka om jag inte minns helt fel!
012A5446
Vaktel med potatis, grönkål, vårlök och skysås
012A5457
Vit chokladmousse med äpple och glass.
Kökschefen Marcin Popielarz gjorde ett grymt jobb!
012A5462
Vi hade så trevligt att vi nästintill höll på att missa incheck på båten! haha!
men vi hann så klart!
Hej då Polen! Jag kommer absolut tillbaka!
Detta var så mycket bättre än jag någonsin vågat hoppas på ❤️ 
Ä så innerligt glad att just dessa pinglor följde med, för så roligt vi har haft det tillsammans! Gå in på respektive bloggar så får ni läsa om Polen ur deras ögon. (Länk längst upp)
012A5471
012A5473
Trött och Mätt bloggerska! haha!
 

6 kommentarer

Jenjo 30 maj, 2016 - 08:47

Ser fantastiskt ut! Bilden med hästarna på hagen som springer med er, är underbar.
Ha det bäst! Kram.

Svara
Amanda Bloom - Gravid med enäggstvillingar 28 maj, 2016 - 18:23

Ni ser ut att ha haft det härligt, sett massa fint och ätit gott, underbart 🙂

Svara
Marita 28 maj, 2016 - 09:46

Vilka fina och inspirerande bilder från Polen! Blir resu gen! Var har du köpt dina vita nike? Minns att du nämnt det förut, men hittar inte på det nu.

Svara
Åsa G 28 maj, 2016 - 09:18

Visst var Quadrille amazing och så jättekul att vi skulle träffas där 😀 Jag kom hem i tisdags efter EN vecka på Quadrille och det var helt fantastiskt med miljön, maten och spa-upplevelserna. Var gång en tallrik sattes ut på bordet framför en så var det som om ögonen ploppade ut. Helt galet gott! Jag kommer att åka dit igen men då tar jag äkta hälften med mig! Trevlig helg Åse.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.