Mager kladdkaka

av Åse

Hittade ett recept på Tasteline igår på mager kladdkaka som bara kostade 3,5 pts per bit! Helt ok som substitut!

1 kaka, 8 bitar
Tillagningstid ca 45 min

1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 msk kakao
1 krm salt
1 dl kesella, 1%
1 dl vetemjöl

1. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, sätt ugnen på 175 grader
2. Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao och salt, tillsätt sedan kesella och mjöl och rör ihop till en jämn smet.
3. Fördela smeten i formen och grädda i 25 minuter.
4. Pudra över lite florsocker och servera kakan med glass och färska bär

IMG_1611

Foto: Tasteline.com

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

12 kommentarer

Ida 31 augusti, 2007 - 18:20

Testade kladdkakan nu ikväll å den var väl ok…men inte som kladdkaka…så jag funderade på om man kan göra den på något annat vis…ska prova det en dag så återkommer jag med om det blir bra eller inte…Å när jag stod där å funderade å räknade på points fram å tillbaka så fick jag det till att det är 25p i hela kakan å det innebär knappt 3pts på 1/8, bra va?!

Trevlig helg

Svara
B-M 17 augusti, 2007 - 08:48

Yummie, det ser verkligen gott ut! Hoppas den här helgen går lika bra för dig! Det lär den INTE göra för mig, för vi har kräftskiva på jobbet ikväll och i morron lär man väl förmodligen vara sugen på både det ena o det andra 😉
Ha det gott! Kram

Svara
Mathilda 16 augusti, 2007 - 22:37

Den ser ju helt klart godkänd ut i alla fall. Ingenting går väl upp emot vanlig kladdkaka, men en smal-variant är ju aldrig fel 😉

Svara
~ Maria ~ 15 augusti, 2007 - 09:58

Amen aww det är ju samma recept, fiilåt jag läste förfort – den är verkligen döögod!
Speciellt om man har den i ugnen så den inte blir helt torr inuti *älska*

Svara
~ Maria ~ 15 augusti, 2007 - 09:55

Jummie, något att prova i helgen :-d
Jag har ett recept på kladdis med kesella – grymt god! Bara att tjoa om du vill ha ;-P

Kramas!

Svara
Sara 14 augusti, 2007 - 17:17

Har lagat nåt liknande och det är helt OK även om inget går upp emot riktig kladdkaka =)

Kanske får inhandla lite kesella så jag kan göra av med äggen vi har hemma 😉

Svara
Ida 14 augusti, 2007 - 15:38

Å jag som är kladdkakaoman…har provat några andra recept tidigare men inte alls varit nöjd med resultatet…så nu får jag prova detta å hoppas att den är godare än de tidigare varianterna.
Kram

Svara
Maria 14 augusti, 2007 - 13:20

Åh…den där såg väldigt mumsig ut ;-P Måste absolut testa den där 😉

Svara
Jessica 14 augusti, 2007 - 10:08

Åhhh,det ser gott ut så jag backar ut direkt innan min hjärna börja tänka 😉

Svara
Maria i Göteborg 14 augusti, 2007 - 09:54

Nya tips hela tiden… toppen!!!

Kram från Gbg

Svara
A-M 14 augusti, 2007 - 09:19

Japp, har också bakat den någon gång. Helt ok när man ska bjuda på något och vill kunna äta själv. Har även provat att riva ner lite limeskal i smeten för spännande variation, det blev helt ok. Hmm… Apelsinskal kanske man borde prova… ;-P Fast just nu vill jag helst inte ”synda” alls, viktminskningen tycks bara gå långsammare och långsammare. Känns lite drygt emellanåt. Vilket betyder att jag måste in här och bli peppad desto oftare! 😉

Svara
ulrica 14 augusti, 2007 - 09:08

Ja, den är verkligen god… OK, inte exakt som ”riktig” kladdkaka, men som du säger, ett helt OK substitut :). Jag har bakat den många gånger nu och resten av familjen gillar den också numera!

Kram

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.