Det är nu 1,5 månad sedan jag åkte iväg på en otroligt givande resa till Macau på inbjudan av Macau turistråd för att bla få uppleva matkulturen i denna mycket spännande region.
Macao var under portugisiskt styre fram till 1999 och detta har så klart påverkat Macau som därför är en mix av kulturella influenser.
De var neutrala under första världskriget och tog emot många flyktingar så pass att de ökade från 150.000 till en halv miljon! Detta har så klart också påverkat deras kultur och Macau skiljer sig därför otroligt mycket från moderlandet Kina och de Macauer jag pratade med omtalade Kina som ”dem” inte ”vi”. Macau är ett oberoende självstyre med eget politiskt och ekonomiskt system, helt olikt det i Kina. De har egna pengar, egen flagga, egna pass (de behöver vium för att besöka Kina)
Jag blev otroligt förtjust i Macau och i Macaneserna! Så lugn, trygg och spännande stads-stat!
Att få uppleva nya ställen i vår värld, möta nya människor, äta mat som inte smakar som hemma – Älskar det! ❤️
Är tacksam att jag får möjligheten att göra det genom att jag arbetar med det jag gör.
Tro mig, jag kom hem med mycket ny inspiration till nya boken som jag släpper nästa år!
Eftersom detta var en matresa så kommer följande inlägg i denna serie om Macau fokusera på just M A T.
Resan till Macau gick bra.
Jag reste med min allra bästa vän, min allra bästa kollega och min fantastiska wingwoman Victoria 🥰
Vi flög från Helsingfors strax innan midnatt och landade i Macau 15:40 lokal tid (8:40 svenskt tid)
Anpassningen till nya tiden gick hur bra som helst!
På flygplatsen i Hongkong så tog vi ”Sea Express” till Macau, tog ca 50 min och var väldigt smidigt.
Väl framme mötte världens bästa João upp oss (från Turistrådet) – så många roliga dagar vi fick tillsammans sedan, jag älskar människomöten! Att få möta nya människor är livet!
Väl framme blev det välkomstmiddag – Kinesisk ”Hot Pot” som är som typ ”Tapas” och den åt vi på “Hao Guo” som låg på hotellet MGM/Cotai.
Hot Pot är en fondue (buljongbaserad) med en varietet av asiatiska ingredienser som skaldjur, fisk, kött, dumplings, tofu och sedan äter man det med en dipsås.
Väldigt trevligt och GOTT!
Alltså bara kika på bilderna nedan! MUMS!
Lite risvin på det!
Wagubeef och US Black Pork! Kolla de söta gris/biff figurerna gjorda från morot!
Bredvid mig sitter världens bästa João! Han är portugisisk kines och pratade kantonesiska och portugisiska.
En sann klippa!
Efter middagen var det check in på vårt hotell fina hotell HotelGrand Hyatt – ett ypperligt hotell!
Vi tog ett glas bubbel för att briefa dagen sedan var det dags att krypa till kojs ❤️
Nästa inlägg hittar ni HÄR