Detta receptet är så otroligt lätt men oerhört gott! Ett fullgott alternativ till vetemjölsscones!
Väldigt mäktiga med tanke på det höga fettinnehållet.
12 stycken
(341 kcal, 12 g protein, 4 g kh, 31 g fett per scones)
180 gr ram mandlar
180 gr ram valnötter
5 ägg
180 gr ram riven ost
1,5 tsk bakpulver
100 gram rumsvarmt smör
1 nypa salt
Sätt ugnen på 225 gr.
Rumstemperera smöret (eller kör det i mikron, 60 w i ca 3 min)
Finhacka mandlar och valnötter, jag kör dem i min KitchenAid mixer. Blanda med bakpulvret.
Vispa äggen. Rör ihop allt till en smet. Jag använde min KitchenAid med flatblandare. Se till så smöret är riktigt blandat med övriga ingredienser.
Fyll muffinsformar med smeten och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna innan de serveras.
Tack till LadyBirds Nest för ursprungsreceptet.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
3 kommentarer
Vilken typ av ost rekommenderar du till dessa? Skulle parmesan funka?
Kan man frysa dessa? Vore ju toppen att ha ett gäng att ta fram vid behov
Vilka härliga scones! Jag äter inte LCHF men dessa ska jag testa i alla fall 🙂