Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Långlagade kotletter i timjansås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg  kotletter eller karrékotletter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
1 kruka färsk timjan
4 dl grädde
4 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
smör att steka i


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Salta och peppra kotletterna och bryn dem på båda sidorna på hög värme, de ska bara få färg, de går färdigt i ugnen sedan. Lägg kotletterna bredvid varandra i en ugnsform.
  3. Skala lök och vitlök. Skiva löken tunt. Finhacka vitlöken. Låt fräsa på svag värme i ca 6-7 minuter. Löken ska inte få färg utan bara bli mjuk.
  4. Finhacka timjan (ta bort så mycket som möjligt av stjälkarna) och rör ner i lökfräset med grädde och fond. Låt koka upp och smaka sedan av med soja och salt, peppar.
  5. Häll såsen över kotletterna.
  6. Sätt in i nedre delen av ugnen i 1,5 timme.
  7. Servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4