Ingredienser
1 kg kotletter eller karrékotletter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
1 kruka färsk timjan
4 dl grädde
4 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
smör att steka i
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Salta och peppra kotletterna och bryn dem på båda sidorna på hög värme, de ska bara få färg, de går färdigt i ugnen sedan. Lägg kotletterna bredvid varandra i en ugnsform.
- Skala lök och vitlök. Skiva löken tunt. Finhacka vitlöken. Låt fräsa på svag värme i ca 6-7 minuter. Löken ska inte få färg utan bara bli mjuk.
- Finhacka timjan (ta bort så mycket som möjligt av stjälkarna) och rör ner i lökfräset med grädde och fond. Låt koka upp och smaka sedan av med soja och salt, peppar.
- Häll såsen över kotletterna.
- Sätt in i nedre delen av ugnen i 1,5 timme.
- Servera med valfritt tillbehör.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4