Ingredienser
- 4 kotletter eller karrékotletter
- salt, peppar
- 1 gul lök
- ca 5 dl vatten
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk soja
- 1 ekologisk köttbuljongtärning
- smör att steka i
- 2 dl fraiche
- 1 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk grovhackad persilja
Instruktioner
- Bryn köttet i panna med smör. Krydda med salt och peppar. Låt finhackad gul lök fräsa med och bli mjuk.
- Häll på vatten så det täcker kotletterna, balsamvinäger, buljong och soja.
- Lägg lock på och låt sjuda i ca 1-1,5 timme.
- Lyft upp kotletterna och vispa ner creme fraiche och grädde i stekpannan med buljongen. Låt reducera lite tills såsen blir krämig, red eventuellt med valfri redning – jag använder conjacrot. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar och eventuellt lite mer soja. Rör ner persiljan.
- Servera med valfritt tillbehör, t.ex rostade rotfrukter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4