Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Timjansås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk kycklingfond
  • 1 kruka färsk timjan
  • 4 dl grädde
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Skala lök och vitlök. Skiva löken tunt. Finhacka vitlöken. Låt fräsa på svag värme i ca 6-7 minuter. Löken ska inte få färg utan bara bli mjuk.
  2. Finhacka timjan (ta bort så mycket som möjligt av stjälkarna) och rör ner i lökfräset med grädde och fond. Låt koka ihop i ca 5 minuter och smaka sedan av med soja och salt, peppar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4