Jag insåg att jag aldrig skrivit ner detta receptet! Detta är ett återkommande recept här hemma . Jag ÄLSKAR ädelost i alla skepnader och detta är en höjdare om man gillar ädelost. Ett gammal Ola Lauritzonrecept som jag provade för 6 år sedan för första gången. Jag brukar ha utan purjolök men hade i det i går.
4 personer
4 kycklingfiléer
200 gr.orgonzola
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1-2 msk kycklingfond
4 msk konjak
1 stor purjolök
2 dl hackade valnötter
salt & peppar, ev en skvätt soja.
Salta o peppra kycklingen, bryn kycklingen så den får vacker färg på ytan. Lägg kycklingfiléerna/brösten på separat tallrik. Skiva purjolöken och bryn i smör eller rapsolja. Häll i crème fraiche, grädde, konjak, fond, kryddor och låt koka upp. Smula i gorgonzolaost och hackade valnötter. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter tills kycklingfiléerna är färdiga.
Servera med valfritt tillbehör!
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
5 kommentarer
Jag har ätit LCHF den senaste veckan och hittade din blogg för ett par dagar sedan. Du är SÅ inspirerande! Idag bjöd jag min kära mor och far på detta. Det vad helt gudomligt! 10/10 från oss alla tre 🙂
Ja gorgonzola är sååå gott!
KRAM
Det ser jättegott ut!
Mmm, låter jättegott med nötterna också. Måste provas 🙂
ohhh så gott. Ädelost e underbart i matlagning måste testa detta