Ingredienser
Marinad
- 4 msk olja
- 4 msk soja
- valfria kryddor
- 4 kycklingfiléer
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 250 g champinjoner
- 2 burkar körsbärstomater (400 g)
- 3 msk tomatpuré
- salt, svartpeppar
- 2 tsk torkad oregano
- kalamataoliver, färsk oregano + parmesan till servering
Instruktioner
- Marinera kycklingfiléerna en stund i marinaden. Grilla eller ugnsstek (200 gr. i 20-25 min) dem sedan.
- Låt vila under aluminiumfolie i minst 10 min innan de skärs upp
- Stek finhackad lök & vitlök och skivade champinjoner i lite olja och häll sedan på övriga ingredienser. Låt tomatsåsen småputtra i ca 30 min.
- Servera såsen med valfritt tillbehör. Jag hade svart bönpasta (låg i kolhydrater, hög i protein) men det går ju lika bra med tex shiratakinudlar eller varför inte lite förvälld strimlad vitkål?
- Förberedelsetid: 5
- Tillagningstid: 25
Näringsinnehåll
- Portioner: 4