Ingredienser
- 600 g strimlad kycklingfilé
- 1 gul lök
- 300 g champinjoner
- 3 vitlöksklyftor
- 1/2 st ekologisk kycklingbuljong
- 1,5 dl vitt vin
- 4 dl grädde
- smör att steka i
- salt, svartpeppar
- 2–3 msk tryffelolja (eller ännu hellre äkta tryffel, färsk eller torkad)
- 80 g bladpenat
- 2 dl riven parmesan
Instruktioner
- Skär kycklingen i strimlor.
- Hetta upp en stekpanna med smör och fräs kycklingen, någon minut räcker. Salta och peppra. Ställ undan.
- Finhacka lök, vitlök och skiva svampen tunt. Fräs lök och svamp i olivolja/kokosolja utan smak och låt vitlöken fräsa med i slutet. Häll på vinet och låt puttra en stund. Rör sedan ner buljong, grädde och tryffelolja, lägg ner kycklingen. Sjud i några minuter. Rör ner parmesan och bladspenat och smaka av med salt och peppar.
- Servera med valfritt tillbehör.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4