Ingredienser
- 4 kycklingfileer eller kycklinglårfiléer
- 1 tsk salt + svartpeppar
- 4 msk dijon
- 3 msk färsk dragon
- 2 schalottenlökar
- 3 vitlöksklyftor
- Några små morötter (knippen)
- 1 dl kycklingbuljong
- 1,5 dl vispgrädde (eller krämig kokosmjölk)
- eventuell redning
- eventuell tamarisoja
- salt, peppar
- 1 msk färsk dragon
- 1 msk färsk citronjuice
Instruktioner
- Putsa kycklingen och lägg i djup skål tillsammans med dijon, salt och peppar och färsk, hackad dragon. Blanda allt ordentligt och lägg över i crocpoten.
- Finhacka lök och vitlök och skala morötterna. Lägg detta över kycklingen.
- Häll buljongen över och sätt på locket. Koka på ”low” i 5 timmar. Givetvis går det bra att göra denna rätten utan crocpot. Låt då allt småputtra i panna med lock i ca 25-30 minuter.
- När kycklingen är klar, ta upp den och morötterna och lägg på fat under aluminiumfolie.
- Koka upp grädde, buljongen från crocpoten och red eventuellt. Smaka ev av med lite tamarisoja, salt och peppar. Låt allt småputtra tills såsen tjocknat.
- Avsluta med att röra ner färskpressad citronjuice och hackad dragon.
- Lägg kycklingen i en form (eller i crocpotens innerform igen) och häll såsen ovanpå.
- Servera med valfritt tillbehör.
- Förberedelsetid: 5
- Tillagningstid: 300
Näringsinnehåll
- Portioner: 4