Ingredienser
- 8 dl grädde
- 1 stor kålrot (ca 1,5 kg)
- 2 gula lökar
- 3–4 vitlöksklyftor
- 100 g naturell färskost (typ Philadelphia)
- 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande i fond eller färdig
- 2 ägg
- 2 msk timjan
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 400 + 100 g västerbottensost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r.
- Skala och skiva kåltoten och lök tunt. Finhacka vitlöken. Koka upp grädde och färskost med kålrot och löken och låt småpttra tills kålen är nästan mjuk.
- Häll upp i ugnsform.
- Vispa ägg med salt, peppar och ost, häll över kålrotsgrädden och blanda.
- Toppa med resterande ost.
- Gratinera i ugnen i ca 45 minuter, lägg aluminiumfolie över mot slutet så den inte bränns.
Näringsinnehåll
- Portioner: 10