Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jordgubbstårta – Gräddtårta LCHF, Low Carb, Glutenfri


Ingredienser

  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl aman prana kokosmjöl
  • 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • Valfri sötning motsvarande 150 gram socker
  • 250 gr smält smör
  • 200 gr. färskost som philadelphiaost
  • 2 dl mjölk
  • 4 tsk bakpulver
  • 8 ägg
  • 2 tsk vaniljessens elle 2 tsk vaniljpulver

Vaniljkräm

  • 4 äggulor
  • 4 dl gräddmjölk
  • 2 vaniljstänger
  • Sötning motsvarande 0,75 dl socker
  • 4 gelatinblad

Topping

  • 4 dl vispgrädde
  • Jordgubbar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr. Smöra två springformar.
  2. Vispa sötning och ägg poröst, smält smöret.
  3. Vispa ner smör, mjölk och färskost.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
  5. Fördela smeten i de två springformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka så de är klara. Låt svalna.
  6. Vaniljkrämen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  7. Häll upp gräddmjölken i en kastrull. Dela vaniljstängerna och skrapa ner fröna i gräddmjölken. Vispa ner övriga ingredienser och låt den sjuda tills den tjocknar lite, men absolut inte koka. Dra bort kastrullen och vispa ner gelatinbladen. Ställ kallt någon timme.
  8. Dela varje botten i två delar och varva sockerfri jordgubbssylt och vaniljkräm. Toppa med vispad grädde och jordgubbar.