Ingredienser
- 5 dl mandelmjöl
- 1 dl aman prana kokosmjöl
- 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- Valfri sötning motsvarande 150 gram socker
- 250 gr smält smör
- 200 gr. färskost som philadelphiaost
- 2 dl mjölk
- 4 tsk bakpulver
- 8 ägg
- 2 tsk vaniljessens elle 2 tsk vaniljpulver
Vaniljkräm
- 4 äggulor
- 4 dl gräddmjölk
- 2 vaniljstänger
- Sötning motsvarande 0,75 dl socker
- 4 gelatinblad
Topping
- 4 dl vispgrädde
- Jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr. Smöra två springformar.
- Vispa sötning och ägg poröst, smält smöret.
- Vispa ner smör, mjölk och färskost.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
- Fördela smeten i de två springformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka så de är klara. Låt svalna.
- Vaniljkrämen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Häll upp gräddmjölken i en kastrull. Dela vaniljstängerna och skrapa ner fröna i gräddmjölken. Vispa ner övriga ingredienser och låt den sjuda tills den tjocknar lite, men absolut inte koka. Dra bort kastrullen och vispa ner gelatinbladen. Ställ kallt någon timme.
- Dela varje botten i två delar och varva sockerfri jordgubbssylt och vaniljkräm. Toppa med vispad grädde och jordgubbar.