Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiensk kycklinglasagne (LCHF, Lågkolhydratkost, Glutenfritt)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Totaltid: 40 minutes

Ingredienser

Lasagneplattor

  • 8 ägg
  • 200 gr. färskost (Philadelphiaost)
  • 1 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 12 krm salt

Lasagneinnehåll

  • krämig tomatsås
  • 1 kilo kycklingfiléer eller 2 grillade kycklingar.
  • 2 paket bacon
  • 8 färska champinjoner
  • 1 kruka basilika
  • salt, peppar
  • 200 gr. riven mozzarella
  • smör eller kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Lasagneplattor: Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och vispa ihop.
  2. Bred ut smeten tunt på två smorda bakplåtspapper (inte smörpapper!) eller använd gärna silikonpapper. Lägg vars ett smort bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Försök att få ut smeten så jämnt och långt ut som möjligt. Låt papprena vara kvar under gräddningen.
  3. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan ut lasagneplattor.
  4. Höj ugnsvärmen till 225 gr.
  5. Lasagneinehållet: Putsa kycklingfiléerna och skär i strimlor. Strimla baconet. Skiva champinjonerna. Salta och peppra och stek allt tillsammans i omgångar på ganska hög värme så filéerna får lite färg.
  6. I en form, smeta ut lite sås på botten och lägg sedan några plattor över, sedan lite kyckling/bacon, basilikablad och sås och fortsätt sedan så tills kycklingen, lasagneplattorna och såsen är slut, toppa med riven mozzarella.
  7. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en god sallad.
  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 20

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8