Ingredienser
Tomatsås
- 2 msk olivolja
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 400 g körsbärstomater (konserv)
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk torkad timjan
- 2–3 krm salt
- 1–2 krm svartpeppar
- 1 dl creme fraiche, grädde eller kokosgrädde
- 4 kycklingfiléer
- 8 salamiskivor, typ Milano
- 2 mozzarella (a 125 g)
- 4 soltorkade tomater, hackade
- Några blad färsk basilika
- salt, peppar
- smör att steka i
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Fräs finhackad lök och vitlök mjuk i olivolja i stekpanna.
- I en kastrull lägg ner tomater, tomatpuré, lök, kryddor och låt småputtra några minuter. Rör ner grädden och med stavmixern i botten, kör såsen slät.
- Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i en ugnsform.
- Stek kycklingfiléerna snabbt på båda sidor i smör, de ska bara få färg. Salta och peppra.
- Dela dem på längden, inte ända in – och fläk upp delarna. Lägg på salami, mozzarella, solrorkade tomater och färsk basilika, vänd över ena delen och tryck till lite. Lägg i tomatsåsen och gratinera i ca 20 minuter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4