Inspirera!

av Åse

Min matinspiration har dalat lite på sistone tycker jag!
Vad ska vi tex äta ikväll??
Har ni några roliga förslag på pointsbillig god mat? Nu är det er tur att inspirera mig!! 🙂

8 kommentarer

Molly 31 juli, 2007 - 20:31

Jag är en sucker för chili con carne. Har dock ingen aning hur många points där är i… Jag har följande recept som grund, men moddar det lite (typ inget matfett, mer paprika, etc).
https://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&intChannelID=&lngRID=1725&tlfo=0

Svara
Linsfia 23 juli, 2007 - 16:02

Detta recept på Kräftbulgur är jättegott! 🙂 Kram.
https://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=415404

Svara
jessica 19 juli, 2007 - 17:29

tja nu har ni nog redan ätit…så vad blev det då? annars så är det mycket grillat för våran del i sommar. vitlöksBiffar och klyftisar o sallad o tsatsiki o aioli *älska* äter allt med vitlök *älska* . Annars äter vi mycket pasta med milda mat 4% med något i ex.skinka eller bara vitlök o sen äter vi mycket wokade grönsaker o pasta o kyckling i alla dess former.
Men en favvo är paprika i alla dess färger som man steker i massor med curry i vatten o sen milda mat 4% o sen bara i med räkor o till det ris o en sallad. Kassler i vitlökssås är också en variant. Skiva bara kassler o lägg i en ungsform och sen blanda milda mat med vitlök och vitpeppar och persilja och häll över kasslern o sen strö på lite ost(ej nödvändigt) in i ugn i 20 min o till det ris o sallad. Jag brukar i bland byta ut kasslern mot skinka som jag då bara rullar i hop o lägger på rad i en form o i bland en sparris i varje skinka .

Svara
jenny 19 juli, 2007 - 14:28

Ibland när points och inspiration lyser med sin frånvaro brukar jag och maken grilla varsin kycklingfilé och göra en god sallad på isbergssallad, skivad rödlök, skivade bifftomater, strö med torkad oregano och smulad fetaost. Gott, smalt och även lite GI vilket man kan behöva ibland. Känner man att det är värt att slösa ytterligare en points brukar jag droppa över 1 tsk av Bengt Fritiofssons Kalamata Olivolja på min tallrik. ;-P
kram

Svara
Maria 19 juli, 2007 - 14:09

Titta över till Salt & Peppar. Millan testade häromdagen ett recept på en kycklinggratäng som var ett VV recept som var gott.

Svara
Tina 19 juli, 2007 - 14:05

Gå in på matplatsen.org där finns det mkt gott och man får lite inspiration.

Svara
Laila 19 juli, 2007 - 11:45

Hejsan!

Detta är en av mina favvorätter!! ;-P

Grillade kycklingfileer
pressad potatis

Sås
1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
2-5 st krossade enbär (efter smak, jag tycker det blir förs starkt med 5 så jag tar 2 st)
1 tsk timjan
1 msk kinesisk soja
Dubbla denna sås annars blir det för lite. Jag är en riktig såsälskare.

Denna sås är så smarrig…trots att jag inte tycker om svartvinbär…

Lycka till.

Smaskigt! jag är också en såsperson! OCH kycklingperson *S*
Svara
Jenny 19 juli, 2007 - 11:35

Hej!

Här kommer ett tips, hämtat från Coop. Det är snabblagat, lättlagat och supergott! Och om jag inte minns fel så blev det ca 5-6 points per portion. ( Jag hade inte pepparrot i när jag gjorde den )

Lax med tomat- och basilikatäcke
4 portioner
Ugnstemperatur 225º

ca 25 minuter

Ingredienser
600 g färsk laxfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Tomat- och basilikatäcke:
2 tomater, i små tärningar
1 dl basilikablad, hackade
1-2 tsk pepparrot, riven
2 dl crème fraiche, gärna lätt

Tillbehör:
4 portioner kokt färsk potatis
250 g kokt grön sparris
1 strut (100 g) rädisor
salladsblad som dekoration

Tillagning
Dela laxen i 4 portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda försiktigt ner tomater, basilika och pepparrot i crème fraichen. Bred täcket över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills fisken precis är genomkokt, 15?20 minuter. Servera laxen med tillbehören.

Åh mums!!! Jag som älskar både lax och potatis och basilika är min favviskrydda! Tacktack!
Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.