3,8K
Maken blev belönad med ett glas champagne när han klippte gräset 😉
Jag är som jag skrivit tidigare, oerhört lat och bekväm när det kommer till mat sommartid.
Är ni likadana?
Jag skulle kunna leva på typ grillad korv eller en köttbit och sallad hela sommaren. Tappar lite sugen och intresse för matlagning sommartid.
I går blev det därför ännu en latmansmiddag fast inte fy ska för den delen!
Laxpaket med dill, citron, sparris och creme fraiche.
Grillas sedan under lock på grillen i ca 15 min eller helst till en innertemperatur på 57 grader, då är laxen perfekt!

Jag serverade jordärtskockor till.
Jordärtskockan innehåller ca 6 digererbara kh per jordärtskocka (dvs den mängd kh som kroppen tar upp). Innehåller mycket oligosackarider som är en kolhydrat som tarmen tar inte upp utan det blir mycket bakteriemat som under fermenteringen skapar gaser. Bönor, kål, sparris, lök är andra sådana livsmedel. Och det kan jag skriva under på… det kommer nog dröja ett tag innan jag äter sparris och jordärtskocka ihop! Haha! Men gott var det!! Jag åt dessutom några rååa sparrisar under tiden jag lagade mat så det var säkert bidragande ?
Jag halverade kockorna, lade dem i folie, hällde lite olivolja på och flingsalt och så fick det grilla på översta gallret i ca 20 minuter.

KRAM kram på er!!
……. skrev jag i går när vi äntligen kunde sitta ute, det har dessvärre inte hänt för många ggr denna sommaren ju.
Maken blev belönad med ett glas champagne när han klippte gräset 😉
Jag är som jag skrivit tidigare, oerhört lat och bekväm när det kommer till mat sommartid.
Är ni likadana?
Jag skulle kunna leva på typ grillad korv eller en köttbit och sallad hela sommaren. Tappar lite sugen och intresse för matlagning sommartid.
I går blev det därför ännu en latmansmiddag fast inte fy ska för den delen!
Laxpaket med dill, citron, sparris och creme fraiche.
Grillas sedan under lock på grillen i ca 15 min eller helst till en innertemperatur på 57 grader, då är laxen perfekt!


Jag serverade jordärtskockor till.
Jordärtskockan innehåller ca 6 digererbara kh per jordärtskocka (dvs den mängd kh som kroppen tar upp). Innehåller mycket oligosackarider som är en kolhydrat som tarmen tar inte upp utan det blir mycket bakteriemat som under fermenteringen skapar gaser. Bönor, kål, sparris, lök är andra sådana livsmedel. Och det kan jag skriva under på… det kommer nog dröja ett tag innan jag äter sparris och jordärtskocka ihop! Haha! Men gott var det!! Jag åt dessutom några rååa sparrisar under tiden jag lagade mat så det var säkert bidragande ?
Jag halverade kockorna, lade dem i folie, hällde lite olivolja på och flingsalt och så fick det grilla på översta gallret i ca 20 minuter.

KRAM kram på er!!
Annons för TrendRehab
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

2 kommentarer
Jag är också lite lat att laga mat 😉 Fast en del bakning har det såklart blivit!
Håller med dig 🙂 under semestertider blir det samma mat nästan hela tiden. Väldigt mycket grillat har det varit hos oss. (Mesta dels Kyckling, fläskfile & korv) Längesen jag la upp en matbild pga upprepning 😀
Men nu börjar snart vardagen krypa på igen och därmed maten oxå. Lite skönt måste jag medge.
Ha en fin dag! Kram