Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kantarellsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 liter kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 svampbuljongtärning
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl lingon

Instruktioner

  1. Skölj och ansa svampen. Lägg den i het stekpanna och låt vätskan dunsta bort.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Lägg i två klickar smör och löken och låt svamp och lök fräsa ihop en stund. Smula sedan svampbuljongen över och häll på grädden. Smaka av med soja, salt och svartpeppar och låt småputtra tills såsen tjocknat. Späd eventuellt med mer grädde.
  4. Lägg i en näve lingon innan servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4