Ingredienser
- 1 msk smör
- 3 msk mandelmjöl
- 1 tsk chiafrön
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 1 dl mjölk eller gräddmjölk (komjölk, mandelmjölk eller kokosmjölk – ta det du föredrar)
- 1 ägg + ev 1 äggula
- Topping: Äppelmos utan socker, hasselnötter, kanel och kardemumma
Instruktioner
- Smält smöret i kastrull. Rör ner mandelmjöl och chiafrön i smöret, häll på mjölken och låt koka upp på svag värme. Rör ner ägget under vispning. Låt småputtra i ca 5 minuter tills det blivit grötkonsistens. Om du vill reda lite till gör det med en äggula. Man kan använda 0,5 tsk psylliumfröskal när man rör ner mandelmjölet men jag gillar inte konsistensen.
- Servera med valfri topping.
- Tillagningstid: 5
Näringsinnehåll
- Portioner: 1