Ett helt fantastiskt gott recept som jag fick av en bekant för en 11 år sedan.
Jag har bara bytt ut matlagningsgrädde mot milda mat extra och bytt ut fet fraiche mot 15% (fett är smakbärare så jag vill inte ta fööör smala mejeriprodukter)
14,5 pts blir det med ris (duoval) och dressingen och det kan tyckas vara mkt men det blir myyyyyycket mat och perfekt för en fredag/lördagskväll eller bjudmat.
4 personer á 7,5 pts (lägg till för riset och dressingen)
800 g vit fast fisk (typ torsk)
1/2 purjolök
1/2 gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
11/2 tsk tomatpuré
11/2 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
21/2 dl torrt vitt vin (matlagningsvin går bra)
11/2 fiskbuljongtärning
21/2 dl milda mat extra
1 dl 15% lätt creme fraiche
2 dl vatten
1 pkt saffran
200 g skalade räkor
2 små burkar musslor
Dressing 3 pts:
2 dl 15% lätt creme fraiche
1 dl fettfri majonnäs
1 tsk tomatpuré
7-8 vitlöksklyftor
Gör så här
Tina fisken. Skölj och strimla purjolöken, hacka löken.
Smält smör i en gryta och fräs löken tills den blivit mjuk, pressa i vitlöken.
Blanda i tomatpuré, salt, timjan och basilika. Fräs en stund på mellanstark värme.
Tillsätt vin och buljong och koka några minuter.
Häll i Milda mat extran och creme fraiche, vatten och saffran och sjud i 15 minuter.
Skär fisken i bitar och lägg i grydan, sjud i 7 minuter.
Häll i räkor och musslor och hetta upp snabbt, ta sedan bort grytan från värmen.
Servera med jasmineris och en sallad och klicka dressingen vid sidan om riset!
Mums fillibabba!!
(djup tallrik så det är mer mat än vad som syns på bilden!)
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
6 kommentarer
Ser hur gott ut som helst! Och ibland är det värt några extra points. Det är skönt bara att VETA hur många points det faktiskt är, även om det råkar vara några för många 😉
Kram
Mumma!!! Älskar fisk och skaldjur! Nu syrran så ska jag försöka föra min lilla offentliga dagbok 😉
Puss!!
Vilken insperations källa du är..Tack Åse för att du är här igen 🙂 Härligt med bilder.
Ska nu ta mig i kragen igen, och fortsätta min resa
Kram kram
Nu ger jag upp, kan inte motstå dina bilder och fina recept :-)Jag kör igång lite sakta på mitt eget vis.
Det har blivit lite väl mycket tröstätande i början när jag flyttade till ny ort och jag och min nya kärlek kämpade för att det skulle kunna bli vi. NU är det VI. Alldeles offentligt dessutom sedan i maj. Jag har äntligen träffat min livskamrat vid 46 års ålder. Jag är djupt förälskad. MEN nu är det lite mycket mysiga middagar med vin och en liten drink….
På mitt eget vis innebär att jag kommer att räkna points och spara mina motionspoints till helgen. Från fredagkväll till söndag kväll räknar jag inte men försöker vara förnuftig.
Jag får se vad detta ger.
Håll tummarna för mig. För 1 år sedan var jag 2 kilo från målvikt nu är jag 10 kilo ifrån.
DEt blev en lång kommentar.
Kram och ha en bra helg.
ojojoj detta måste testas! ser helt fantastiskt ut!