Ingredienser
Ca 12 g jäst
5 dl kallt vatten
2 dl rågsikt
1 dl rågmjöl
2 dl havregryn
ca 5 dl vetemjöl gärna tipo 00
1 ½ tsk flingsalt
Lite havregryn och rågsikt till utbaket.
Instruktioner
Smula jästen i en bunke och häll på vatten, rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt mjöl och gryn och rör till en klibbig deg. Den ska vara rejält kladdig men inte lös.
Täck degen med platsfolie och sätt in i kylen över natten.
Sätt ugnen på 225 gr varmluft med plåt i.
Mjöla köksbänken med rågsikt och havregryn, vält ut degen.
Vik degen över sig själv försiktigt och dela i två delar, skär sedan ut 10-12 jämnstora bitar.
Ta ut den heta plåten och lägg bitarna direkt på.
Häll gärna lite kallt vatten i en form under plåten för frasiga skorpa.
Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna på plåten och servera sedan direkt.
Tillsätt mjöl och gryn och rör till en klibbig deg. Den ska vara rejält kladdig men inte lös.
Täck degen med platsfolie och sätt in i kylen över natten.
Sätt ugnen på 225 gr varmluft med plåt i.
Mjöla köksbänken med rågsikt och havregryn, vält ut degen.
Vik degen över sig själv försiktigt och dela i två delar, skär sedan ut 10-12 jämnstora bitar.
Ta ut den heta plåten och lägg bitarna direkt på.
Häll gärna lite kallt vatten i en form under plåten för frasiga skorpa.
Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna på plåten och servera sedan direkt.
Näringsinnehåll
- Portioner: 12