Ingredienser
Åses Tacokrydda
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk torkad oregano
- 2 tsk mald spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 krm cayennepeppar
Grytan
- 1 kg högrev
- 1 stor morot
- 8 steklökar
- 4 vitlöksklyftor
- 3 msk tacokrydda
- 3 msk oxfond
- 2 tsk Santa maria Chipotle paste
- 1 msk tomatpuré
- 2,5 dl öl (jag använde Spendrups Bright low carb öl)
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Instruktioner
- Putsa köttet från fett, senor och hinnor. Skär i kuber.
- Skala och halvera löken, skär vitlöksklyftorna i skivor, skär moroten i mindre bitar.
- Lägg lite olja och smör i en het panna (gärna järn eller gjutjärn) och stek lite snabbt så köttet får lite färg. Lägg i croc-poten och lägg lök, vitlök och morötter ovanpå. Krydda med tacokrydda, salt, peppar, chipotle pasta och tomatpuré. Häll ölen ovanpå.
- Koka på ”low” i 8 timmar. När köttet går att dra isär med gaffel är det klart. Finfördela köttet med hjälpa av två gafflar när tiden gått.
- Servera till dina taco-favorittillbehör.
- Förberedelsetid: 20
- Tillagningstid: 360
Näringsinnehåll
- Portioner: 4