Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Croc-Pot Taco de luxe


  • Totaltid: 6 hours 20 minutes

Ingredienser

Åses Tacokrydda

  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar

Grytan

  • 1 kg högrev
  • 1 stor morot
  • 8 steklökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk tacokrydda
  • 3 msk oxfond
  • 2 tsk Santa maria Chipotle paste
  • 1 msk tomatpuré
  • 2,5 dl öl (jag använde Spendrups Bright low carb öl)
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Instruktioner

  1. Putsa köttet från fett, senor och hinnor. Skär i kuber.
  2. Skala och halvera löken, skär vitlöksklyftorna i skivor, skär moroten i mindre bitar.
  3. Lägg lite olja och smör i en het panna (gärna järn eller gjutjärn) och stek lite snabbt så köttet får lite färg. Lägg i croc-poten och lägg lök, vitlök och morötter ovanpå. Krydda med tacokrydda, salt, peppar, chipotle pasta och tomatpuré. Häll ölen ovanpå.
  4. Koka på ”low” i 8 timmar. När köttet går att dra isär med gaffel är det klart. Finfördela köttet med hjälpa av två gafflar när tiden gått.
  5. Servera till dina taco-favorittillbehör.
  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 360

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4