Ingredienser
- 1 dl chiafrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl mandelmjöl
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk mortlad anis
- 1 tsk mortlad fänkål
- 2 dl vatten
- vita vallmofrön och havssalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 °C.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner vattnet.
- Lägg ett bakpapper på en plåt och bred ut smeten till en rektangel.
- Smeten ska vara ca 0,5 cm hög, platta ut med baksidan av en sked.
- Strö lite vallmofrön och havssalt ovanpå.
- Grädda i ca 30 minuter, ta då ut och skär i 20 stycken skivor. Vänd på skivorna och sätt in i ugnen igen i ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt chiaknäckena torka på plåten.
- Försvara i burk i rumstemperatur
Notering
- Per styck: 91 kcal, 4 g protein, 8 g fett, 1 g kolhydrater
Näringsinnehåll
- Portioner: 20