Ingredienser
- 2 st laxfile á 200 gr.
- 70 g chevre
- 2 st timjankvistar
- 1 tsk mortlad rosépeppar
- 1 tsk himalayasalt
- 1 msk pumpakärnor
Örtsås
- 1 dl créme fraiche
- 1 d gräddfil
- 2 dl majonäs
- 1 dl örter ( Dill, gräslök, basilika)
- Salt, vitpeppar
- 1 msk fäskpressad citronjuice
- 1 msk olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 gr.
- Fyll laxfilén med chevretårtbitarna.
- Krydda med himalayasalt, rosépeppar och timjankvist.
- Sätt in i ugnen tills filén har en innertemperatur om 47-48 grader.
- Ett tips är att höja värmen till grill-läget när temperaturen står på 40 grader.
- Mixa örterna med citronjuice och olivoljan med stavmixer. Skeda upp i skål. Blanda ner majonnäs och mejerierna. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med valfritt tillbehör.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2